Мишљење

Излаз из овог „безнађа“ су постојеће патриотске опције- Само треба да их препознамо и искористимо! С речи на дела- преузмимо своју личну и судбину Српске нације у своје руке! Ф.Б. Репортер…


Vesna Djordjevic-ZarićLjudi,nesto mi nije jasno,svi mi ovde grupno komentarisemo,al niko nista ne preduzima.Da li ce narod vise nesto da preduzme konkretno,ili ce opet da bude drugi su nam krivi za sve.Sve vise tonemo, ogovaramo politicare, zalimo se na rezim, ali svi zajedno mirujemo kao da nas je strah od cinjenica i javnih pojavljivanja!

Vladimir Djordjevic Znam Vesna!Slazem se,tanka je linija!!!Samo od Knezeva Stranackih slaba vajda!Valjalo bi narod samo kamen da krene mali jedan,ovo se vise trpeti nemoze!Pravo da ti kazem ni meni nije mnogo do price,mnogo se prica!Misli i misli i pretvorice se u reci a reci u dela!Ako BOG da!Jer ja nebih gubio vreme i ovako prolazi a nista!

Mirjana Jovic Čuće se , ako Bog da !

Миодраг Новаковић

Разумем вашу фрустрацију, али је нереално очекивати да се нека акција организује и спроведе са фејсбука. Фејсбук може само да има управо овакву функцију, како га ми сада користимо- информативног портала, ширења информација, патриотизма, нецензурисаних вести и упућивања чланства на догађаје за које режим не жели да знамо…. То је све и разумљиво, на крају крајева већина нас овде смо само „виртуални карактери“, који као такви не могу да буду нити узор, нити ауторитет за патриотски мотивисане појединце. Управо зато сам у више наврата упућивао све оне који желе да ураде нешто конкретно, да се прикључе патриотским покретима и странкама, који већ постоје и то управо и раде.
Мој први избор су Двери Српске, странка и покрет, вођена са младим образованим и политички неисквареним патриотама, којима се сваког дана прикључује све већи број признатих интелектуалаца и јавних личности. Покрет који путује по свим српским земљама и путем јавнх трибина и митинга, али и других хуманитарних акција стиче све више присталица… Такође сам саветовао онима који су више радикални да се прикључе и „радикалнијим“, али не мање патриотским групама попут Образа или СНП1389. И на крају за оне више „класичне“ и козервативне сам саветовао да се прикључе јединој парламентарној странци која се на делу (овде желим да напоменем да и ДСС сматрам патриотском по опредељењу, али исувише „салонском“ по начину деловања и неспремном на радикалне акције) доказала као патриотска, а то је Српска Радикална Странка… Лично верујем да ако се определите за било коју од ових опција нећете погрешити, јер ћете коначно урадити нешто „конкретно“. Ја сам највише желео да се све ове горе наведене странке и покрети удруже у патриотску коалицију, са циљем скидања овога режима са власти легалним путем, а да после у ослобођеној Србији усаглашавају властите политичке несугласице. Мислим да је то још увек могуће. То би по мени био правац деловања за нас патриоте организоване у ову и многобројне друге групе на фејсбуку.
Поново стварање неког новог покрета или странке, само би нас даље „разводнило“, а и за тако нешто немамо више времена- избори су већ на хоризонту. Морамо да иза себе ставимо неке ситне предрасуде према горњим покретима и направимо избор. На крају крајева минут је до подне, и ако морамо да између „два зла“ изабаремо мање, нека буде тако… На крају, ова наша група- Фејсбук Репортер, је по мени већ испунила своју функцију. Иако нисмо довољно активни, успели смо да пустимо у јавност неколико добрих информација које су бииле цензурисане или игнорисане од стране режимских медија. Надам се већој активности чланова и њиховом извештавању шта се дешава у њиховом локалним заједницама- али наша права вредност ће доћи до изражаја у време неких нових (верујем скорашњих) ванредних догађаја, када ће вероватно опет једини извор тренутних и ваљаних информација са терена бити „извештавање“ чланова ФБ, као што је то билу на примеру недавних протеста ратара и оружара.
Поздрав Свима и не клоните духом, промене су на хоризонту- М. Новаковић!

Категорије:Мишљење