ДЕШАВА СЕ...

СРПСКИ АПАРТХЕЈД: У СРБИЈИ НА СНАЗИ ПОЛИЦИЈСИ ЧАС КОЈИ ВАЖИ САМО ЗА ПРАВОСЛАВНЕ СРБЕ!


У насгавку чланка ексклузиван документарни запис: ПОРОБЉЕНА СРБИЈА

„Да ми је неко причао да се у Србији овако страшне ствари догађају не бих му веровао. Да не може застава,икона….КРСТ…..да се истакне из аута…..туга Божија.“

————————————————————————————————————————————————————— 

Драгана Краговић Лазић, ФБР
Објављено дана 17.9.2011. у 17:02

Монасима забрањено да оду на КиМ

Српска полиција зауставила је аутомобил и аутобус у којем су били владика Артемије и монаси, спречивши их да одласком на административни прелаз Јариње пруже духовну и моралну подршку Србима који су већ данима на барикадама на северу Косова. “Цела држава се дигла да спречи 64 монаха да уђу на Косово и Метохију”, каже разочарани владика.
 
У изјави за “Вести” Артемије је потврдио да га је полиција пресрела и зауставила код Богутовца, на путу од Краљева ка Рашкој.
 
“Легитимисали су све путнике, а кад смо им на питање где смо се запутили одговорили да намеравамо да преко Рашке и Јариња уђемо на Косово, одговорено нам је да је то забрањено и да морамо да се вратимо. Тренутно нас уз полицијску пратњу спроводе до Љуљака”, додаје владика.

 
“Аутобус са монасима, који су понели и помоћ у храни за Србе на КиМ, пресрела је Жандармерија у Рашкој код скретања за Копаоник. Један од полицајаца рекао нам је да је скуп у Рашкој забрањен и да монахе на челу са владиком Артемијем, који је био најављен као главни говорник, враћају уз пратњу из безбедносних разлога”, испричао је за “Вести” рашчињени монах Дамјан.
 
Враћање Артемија и његових следбеника, нажалост, није била једино тренирање дисциплине српске полиције током данашњег дана. Према речима Игора Војиновића из Народног покрета Отаџбина, од раних јутарњих часова полиције је заустављала аутобусе који су пошли на скуп “Срби на окуп” у организацији Свесрпског националног већа који је требао да се одржи у Рашкој. Полиција је забранила скуп и око педесетак припадника МУП није дозвољавало приступ грађанима месту где је било планирано окупљање.
 
Како је јављао портал Фејсбук репортер, код аутобуске станице у Рашкој била је полицијска марица са петнаестак полицајаца који су легитимисали све оне који су се упутили на Космет и враћала их назад. Отуд су кружили савети да се полиција максимално избегава, а у случају да их пресретне да им се каже да се путује на море!
 
Аутобус који је са грађанима из Новог Сада и околине кренуо у раним јутарњим часовима са намером да се прикључи литији која је требало да крене из Рашке, под пратњом МУП-а Србије враћен је у главни град Војводине. Аутобуси који су организовано кренули из Београда такође су пресретани и упућени – на ванредни технички преглед! Исту судбину доживео је аутобус из Ивањице. Десетак возила које је успело да прође до пункта МУП-а у Рудници ка Јарињу, на крају је пресрела српска полиција.
 
У Министарству унутрашњих послова Србије, “Вестима” је речено да је из безбедносних разлога забрањен скуп у Рашкој. Из истих разлога су и враћани аутобуси са монасима и монахињама рашчињеног владике, као и возила у којима су били припадници десничарских организација попут Наши и 1389, који су намеравали да уђу на Косово и Метохију преко Јариња.

—————————————————————————————————————————————————————

Поробљена Србија

 
 
За ФБР припремила: Мира Радосављевић

Аутор Србин Православац у субота, септембар 17, 2011 у 10:19 по подне.

Београд 5:30 долазим по договору на главну железничку станицу где се окупио велики број Светосаваца који је намеравао да крене за Рашку на молитвени скуп подршке Србском народу на Космету. Затичем пуно припадника полиције који су дошли са две марице и неколико патролних кола,изгледало је као да су дошли да сачекају неке крминалце или како сам по повратку прочитао „десничаре“ за које су мислили да су управо они организатори овог молитвеног скупа у Рашкој. Велико изненађење је било на њиховим лицима када су поред нас младих,поред студената видели и средњовечне жене, војне инвалиде и ветеране……од хулигана ни трага ни гласа.

Без обзира на све почиње легитимисање и уписивање личних података браће и сестара у њихове тефтере,а у исто време народ са великом радошћу дочекује аутобусе који су требали да нас пребаце до Рашке. Аутобуси стижу али са њиховим дол…аском и полиција се распоређује на улазна врата тако да ни шофери нису могли да изађу нити народ да уђе. Почињемо разговор са полицијом захтевајући објашњење зашто нам је забрањено да уђемо у аутобусе. Креће прича да је скуп у Рашкој забрањен и да можемо само до Краљева даље ни макац јер нас чекају колеге да нас врате за Бг.

Наравно сви у глас прихватамо да идемо до Краљева а одатле ако треба и пешке. Овај одлучан одговор са наше стране збуњује органе реда који после неколико минута мењају причу и шаљу наше аутобусе на ванредан тех.преглед са којег се нису вратили. Док се све ово дешавало до народа долази вест да су наша браћа и сестре из Србске Војводине заустављени код Сава центра и да даље не могу да иду већ да морају да се врате назад за Н.сад. На жалост велики број људи не успева да нађе алтернативни превоз јер возова није било до Краљева,док су,аутобуси били заустављани и народ у њима легитимисан,нека по њима сумњива лица,све се ово дешавало на редовним линијама.

Такође велики број браће и сестара који су нас чекали у Крагујевцу остаје без превоза,углавном су то били јагодинци и крагујевчани.Нас неколико увидевши да од пута нема ништа одлазимо до паркираних аутомобила,успут видевши полицију како прате групице које су отишле на перон,и полако крећемо на пут не помишљајући шта нас очекује у „слободној“ Србији.До Мрчајеваца пут протиче у песмама о Космету али песму оддједном прекида огроман број полицајаца са марицама,моторима и колима,пролазимо без проблема али од ове тачке многи који су кренули нини бусевима и комбијима су присиљени били да се врате.

Лично смо видели мини бус ужичких регистрација са иконама напред који је заустављен. Полазимо ка долини јоргована и ту нас претичу браћа из Смедерева и Крагујевца.У Богутовцу сужење пута само у правцу Рашке где аутомобили миле док полиција загледа које у њима. Долазимо некако до Биљановца,е ту смо мислили да је крај нашег путовања. Легитимисање и остале провере,братија пита који је разлог заустављања итд…једини одговор је био скуп у Рачкој је забрањен.  После тога, вероватно пошто смо били у ауту, пропуштају нас и настављамо даље ка Рашкој .

Стижемо у Рачку и тамо не затичемо никога осим пар момака који нам прилазе,мислили смо да су инспектори,и говоре да је полиција растурила народ који је почео да се окупља уз легитимисања и записивање података. Од њих сазнајемо да је братија која је кренула из Раса,алтернативним путем,такође заустављена и приморана да се врати назад.Одатле директно се упућујемо ка Рудници срећни што се приближавамо нашој Светој земљи.

Поново пролазимо поред марица и патрола и након 15 минута поред пута видимо браћу,коју не знамо,али претпостављамо да су Светосавци који су као ми кренули на молитвени скуп.Од њих сазнајемо да су браћа и сестре из Пожаревца који су кренули ка Рашкој у бусу или мини бусу, заборавио сам, заустављени и враћени назад. У исто време јављају да је Владика заустављен и да хоће да га воде у станицу у Краљево али да у томе нису успели јер је народ који је ишао ка Рашкој опазио Владику и стао да будем уз њега.

Владика и пун аутобус монаха је био приморан да се под пратњом врати у Љуљаке. После ове вести одлучујемо да кренемо ка Рудници и да покушамо да дођемо до Јариња,да се макар преко жице видимо са нашим народом……морали смо нешто да урадимо! У Јарињу је почео да се окупља народ да нас дочека,наша браћа и сестре из Косметских катакомби али на жалост до загрљаја са њима није дошло јер нам је полиција забранила даљи пролаз и наредила да се вратимо назад.

Овом приликом поздрављам момка из Ц.Горе који је сам пешке, некако успео да избегне полицију и оде на проклети прелаз Јариње. Као што сам већ написао овде се наше путовање завршило и морали смо са тугом да окренемо и кренемо назад нашим кућама. Да ми је неко причао да се у Србији овако страшне ствари догађају не бих му веровао.  Да не може застава,икона….КРСТ…..да се истакне из аута…..туга Божија.

Да ли у овој поробљеној, апатичној, у Србији исправних мозгова има поштених,слободних новинара који ову и приче других Светосаваца који су да нас намеравали да само пруже моралну подршку нашем народу пренесу народу Србије без страха од својих уредника? Рашка је од Руднице удаљена 15 минута колима,тој варошици живи пуно народа….пуно Срба….па где су они у ових протеклих неколико дана на проклетим прелазима,част изузецима?

Лепше је Србину у кафићима да лумпује целу ноћ па да се тетуре до куће него да брани своју земљу.Београд је град испраних мозгова,у коме нема солидарности према рођенима па како да замислимо да ће неко отићи и да брани Србију од окупатора и терориста. Праштајте на дужини…..поздрав за браћу из Ц.Горе која су данас била на Рудници, поздрав за Пожаревљане, Смедеревце, Јагодинце, Крагујевчане и Ужичане…..а посебно за Лепосавић и нашу браћу и сестре!

ЖИВЕЛА СРБИЈА! ДОГОДИНЕ У ПРИЗРЕНУ!

10 replies »

 1. помаже Бог браћо и сестре…ма не…БРАТЕ СРБИНЕ….нисмо се разумели…ма ја сам само хтео да кажем ко сам јер сам мислио да си ти брат који је ставио то на јутјуб…па ето да зна дда је то онај момак из Звечана..а њему сам захвалан до гроба што је то урадио ништа више..како год да било…немој да т ечуди као што рекох ово што се дешава…то ће бити докле год не узмемо говњиву мотку у руке и удри по главама свих који не мисле добро нашем племену,нашј крви..
  до последњег момента
  СВЕТА СЛОГА СРБИНА СПАСАВА

  Свиђа ми се

 2. ako napadnu siptari.pitam se sta ce drzava srbija uraditi.dali ce dopustiti novi egzodus srba,cerace nas tako pribijace nas uz zid do save,gurnuce nas sve u savu i dovesce okupatore usa da zive mesto nas na nasoj zemlji a nas nigde u misiju rupu smo se zavukli,dje su navijaci dje su huligani dje su srbi ima li ko da dize bunu ima LI KO DA DIZE USTANAK DA SJASE TADIC SA GRBACE OVOG NAPACENOG NARODA JEBALA IH EVROPSKA UNIJA FANATIKA.

  Свиђа ми се

 3. Српска полиција одавно је нестала и престала да постоји као и војска републике СРБИЈЕ. Сви СРБИ који имало вреде нажалост труну по нацистичко америчким затворима док се страни плаћеници тркају ко ће више недела и злочина направити над грађанима другог реда у жалосној СРБИЈИ самим СРБИМА.И сама усрана мотка за њих је предобра шта су залужили да их снађе а нису свесни да тај сваким треном све је ближи и ближи….

  Свиђа ми се

 4. Морам да направим малу дигресију.Прочитао сам на фејс бук репортеру који је објавио мој извештај да је један брат оставио критику да сам поставио на ју тјуб давно неки клип,нека јавна молитва код споменика Кнезу Михајлу, који је он снимио,а да сам се ја потписао испод њега и да сам га изгледа тако повредио.Брате ако читаш ово у животу не бих постављао туђе ствари без благослова……па ја сам тек недавно научио да постављам слике на фејс….какав ју тјуб.Има више више истих никова на фејсу…..опрости али ово није урађено од стране мене.

  Свиђа ми се

 5. Pa nije to prvi put da presednik s
  Srbije nije u zemlji kada se desava tako nesto.Sta je sa ministrom Dacicem zasto nije pustio ljude da idu svojim putem.Odmah sve smeniti sada se vidi jasno ko cepa SrbijuPrvo unistio vojsku prodao Kosovo zavio Srbiju u crnoNema vise cekanja razapetiji i unistiti bandu koja radi protiv Srbije

  Свиђа ми се

 6. Помаже Бог браћо и сестре…
  брате Србине …сећаш се кад си подигао на јутјуб онај снимак брата жељка код споменика Кнезу михајлу…кад га полиција држагве Србије хапси и одводи док је читао псалмове…то сам ја снимио а ти пустио на нету..тако да неој да те чуди ништа …све док не узмемо ствар у своје руке они ће да раде са нама шта год им је воља.Е сад да лиће доћи тај моменат ..то је друго питање..
  свако добро од Господа
  СВЕТА СЛОГА СРБИНА СПАСАВА

  Свиђа ми се

 7. Сваки коментар сувишан тако то раде издајице рода свога Народе Србије па поново гласајте за издајице свога рода и наставите да им и даље верујете. Они су
  вукови у јагњећим кожама.

  Свиђа ми се

 8. Кључ целе ове трагедије није ни у Рашкој, н и у Брњаку, ни у Митровици, ни у Призрену. Кључ је у Београду!
  Док не ослободимо Београд окупационе власти, немамо шансе нигде у Србији.

  Свиђа ми се