ДЕШАВА СЕ...

Да ли сме један Србин из Београда да одвоји пар минута и дозволи себи да се нађе бар у мислима у кожи једног Србина који је цео дан и целу ноћ провео на барикади на Јарињу. Да осети како је преседети целу ноћ на наслаганим хладним циглама , ветар док се пробија кроз кости, зиму која тера сан да га не савлада, поглед уперен на неколико страна јер са сваке вреба нека опасност…


Ој Косово Косово

Весна Веизовић

Дведесет седми септембар са туморним предзнаком нове невоље надвијао се  са јутарњим  јесењим сунцем изнад Србије . Народ се будио из безбрижних снова , заправо како у ком делу наше земље.  Београд једини гастабајтерски град  се заиста безбрижно будио, Крагујевац, Ужице, Нови сад али зато цела јужна покрајина не . Мирно не спава већ годинама а сада последњих неколико месеци све мање и мање. На југу Србије људи не знају  како је то живети безбрижно, играти се у парку, испијати кафу са пријатељицом и  не памти осећај када је једина брига била како спарити ципеле са ташном или где изаћи за викенд.  Исто тако ни Срби у Београду и осталим градовима не знају како је то бранити свој дом седећи у хладној ноћи на барикади , окружен шумом са једне стране, америчком војском са друге и са шиптарским екстремистима са осталих страна. Не познају судбину нашег човека који ће проживети живот на својој земљи као покретна мета једне геноцидне нације којој је једини циљ истребљење Срба и која ће и поред свих злочина некажњено проћи. Такође не схватају  тугу која тиња у срцима наше деце чији дани пролазе  у огради од бодљикаве жице и колика је храброст и велика љубав  тих људи према светој Косовској земљи да и поред свих недаћа не желе да напусте вековне корене. Вероватно никад неће сазнати како изгледа одлазак на уништено гробље својих најмилијих и то  у пратњи оних који су обезбедили слободу починиоцима таквих злочина. Неће осетити страх и тугу због брата и сестре и мајке и оца, чија су тела искасапљена и продата под наредбом злочинца ,који је први човек окупационих сила на Косову и Метохији ,а које изигравајући неутралне снаге безбедности  и заједно са шиптарским злочинцима деле зараду од српских органа.

Много тога што осећају Срби на југу никад неће осетити Срби у другим деловима Србије  и обрнуто.Очај и бес  јер су проглашени кривцима и кад нема злочина али изгледа да је бити Србин довољно велики злочин на Косову и Метохији. Усамљеност и тугу јер су остављени и постављени од Београда , војске, полиције и власти , да буду живи зид и последња линија одбране немих окупатора.

Тај херојски народ, глинени голубови НАТО војницима је био још једном жртва претворена у кривца ,  жене и деца који су двадесет седмог септембра мирно бранили своју отаџбину као цивили, јер нико други то неће учинити, своје домове и своје животе .

То је судбина нашег народа због издајничке и кукавичје политике бескрупулозних властодржаца који не смеју да се супроставе унијатском окупатору чија потраживања сада већ прелазе и у уплитање у унутарњу политику Србије и чије жеље услед недостатка отпора из власти више немају граница.

Да ли сме један Србин из Београда да одвоји пар минута и дозволи себи да се нађе бар у мислима у кожи једног Србина који је цео дан и целу ноћ провео на барикади на Јарињу. Да осети како је преседети целу ноћ на наслаганим хладним циглама , ветар док се пробија кроз кости, зиму која тера сан да га не савлада, поглед уперен на неколико страна јер са сваке вреба нека опасност, ишчекивање да ће опет неко запуцати на голоруког човека, немоћ да нешто учини против неправде, сузе које од жалости крећу, од беса, туге, од самоће и на крају адреналин који скаче кад му цев упере у леђа и мучки запуцају, кад и старци устају да се боре , док се поједини у миру сраме порекла а они свесни крви која им тече кроз вене, поносни Срби, симболи чојства и јунаштва , предодређени за борбу за слободу од рођења.

Зажмури Србине у топлој постељи и нађи се окружен шумама у рову између две барикаде наслагане од шљунка, цигли, дасака, грађевинског материјала , са погледом на зелена косовска поља ,слободна само птицама на грани и дивљим живуљкама јер са друге стране поглед се зауставља на неколико десетина метара од барикаде на бази Кфора и вештачки направљеном прелазу, изгорелим контењерима окупаторске војске, њиховим маскирним униформама, црним лицима и намрштеним погледом, оковани оружјем и са двогледима упереним ка теби Србине. И знај да за тог војника ти ниси Петар, Марко, Илија ни Немања, ти за њега немаш име, за њега ти си само мета која кад добије зелено светло мора бити уклоњена.

Не може то да се замисли, и да осетиш на тренутак, кад отвориш очи ти ниси на Јарињу, ни на Брњаку ни на Рударима, нити у Митровици, већ си у Београду где још ниси свестан докле је окупатор пустио своје пипке. А и да јеси, не знаш како је бити свестан чињенице да окупатор може да пуца и да те убије и да за то никад нико неће одговарати, бар не народу и да твој председник не сме ни питати ко је  запуцао, али ти опет идеш напред  јер то што браниш је твој живот.

Зато нико од нас не сме да замишља, претпоставља или да машта надајући се да је нека од квазипатриотских изјава ове државе истинита , већ да су све до једне најобичнија предизборна кампања која је већ почела.

Слутња је једини луксуз који себи можемо да дозволимо. Слутња и предосећање су на Јариње тог дана довеле скоро хиљаду људи, младих и старих, као да их је Бог послао да са српским барјацима, тробојком са двоглавим орлом  која се виорила високо изнад глава  храброг народа и испод  плавог неба и једноличне стихове „ Ој Косово, Косово, земљо моја вољена“ , без страха , пуног срца које туче као лудо јер се брани најсветије ,голим рукама али пуних груди, својим телима заштити своју земљу.

Слутимо ли ми шта ?

Док слушамо како нам фотељашка наказа без трунке образа демагошки објашњава да је опет овај народ кога сам мислим бар мало успела да дочарам али опет недовољно, једини кривац за то што је КФОР отворио ватру на њих и што је повређено седморица храбрих Срба, нечијих очева и синова и измишља сценарије домаће службе безбедности која је само продужена рука Америчких и Европских обавештајних агенција, као и дотични политичар , Вук који је променио све длаке али остао исте издајничке ћуди као и на самом почетку каријере када је отварао једна по једна врата политичарима који управо држе сцену у Србији.

Или најискренијег политичара  Чедомира Јовановића, чије пароле „ ЕУ без Косова“ као једина опција напретка Србије у процесу евроинтеграција скупљају заблуделе овце, углавном припаднике ЛГБТ и пропале певачице које  сањају да су постале нови председник ( ваљда кад може Тадић, могу сви) , јер услед пропалих каријера таквим промоискутетним особама једина следећа отворена сцена јесте данашња политичка у Србији. Чедица који никад не пропушта прилику када је Косово у питању да се дубље закопа и овај пут је затражио да се што пре спроведе истрага , односно да се фино усагласе са Вуковом верзијом пре него што стигне мистер Купер, да би показали како складно знају да слажу.

Ма слути ли ко у Србији да ћемо сва врата затворити следећи ову погубну политику и да кад се освестимо и сазремо за револуцију неће бити сврхе да је изводимо јер ћемо бити до грла у блату у које смо свесно пратећи лажљиве пароле дружине на власти закорачили?

Слути , знам да слути у ваздуху се осећа нека језа, нешто надолазеће, неко мисли страх , неко слобода, један пријатељ рече „осећам нешто, само да рата не буде“ . Шта год да је кад невоља дође борићемо се  против ње а пре те надолазеће са свих страна , победимо ону у сопственом дворишту пре него што се кључ у брави окрене . Јер кад Борис, Чеда, Шутановац и Вук бирају пријатеље, знамо да ћемо проћи као „44-те за Васкрс кад су нас исти пријатељи ослобађали бомбама од нацистичког окупатора и „99- те кад су нас опет против наше воље ослобађали од  социјалистичке власти, ако је судећи по сваком правилу природе трећи пут ће имати више среће па ће Србију коначно ослободити од оног што им и јесте циљ- од Срба!

Категорије:ДЕШАВА СЕ...

4 replies »

 1. Prost sam čovkek nisam vičan peru .Moga bi lako (kopirati velike umove pada izgledam…Ali kao što nijednim ljudskim jezikom nije moguće opisati djela,veličinu i lubav Božiju. Tako nikakvim riječima,apelima,opisima stradanja Brata Srbinovog jer srce srbsko je zaleđeno i okamenjeno jer u njemu vise Boga NEMA,a ako nema Boga nema ni brata.
  Jer koji ljubi brata ,a Boga nevoli laže ili koji kaže da Boga voli

  Свиђа ми се

 2. Ee moj brate skoro 5 godina u rovu braneci srpsku nejač od alijinih mudžahedina i povampirenih domaćih ustaša, lažljivih latina.Češće gladan nego sit maštao sam (maštali smo ,svi u mome vodu) o tome kad završimo s njima. Pravo na KOSOVOOOO i METOHIJU pa oko treba još 5 ili 10 godina, da zaokružimo i utvrdimo sve SRPSKE teritorije i granice, pa bila bi čast i kosti svoje ostaviti tamo da se smješaju

  Свиђа ми се

 3. VUK DRAŠKOVIĆ JE GLAVNI DŽELAT A KOJI IMA POMAGAČE DIREKTNO U SRPSKOJ VLASTI U KOJOJ I SAM UČESTVUJE. ON PRVO ISKOPA RAKU PA ONDA TUŽI SRBE OKUPATORU, KOJI PRESUDI DA SRBI MORAJU BITI LIKVIDIRANI A ONDA ON SA VELIKIM ZADOVOLJSTVOM SAHRANJUJE PRI TOM LIKUJUĆI ŠTO JE USPEO OSTVARITI SVOJ SAN POSLUŠNIKA NEPRIJATELJU. OBOGATIO SE VUK NA PRODAJI SRPSKE KRVI KOJU PIJE KAO PIJANAC NAJBOLJE VINO I TIME SE PONOSI…

  Свиђа ми се

  • TO su SVE Lazni JEVREJSKI Cionisti. ONI mrze HRISCANE kao i SATANA sto mrzi KRST. Hristos rece u Otkrivenju 2:9 + 3:9 „LAZNI JEVREJI“ znaci ne izlaze od prvih i pravih starih Hebreja, to su samo Prozeliti ili oni Arapi, Muslimani, Egipcani, Kinezi, Hazari, EDOMCI (najvise) sto su se preselili u Jerusalim i preuzeli „Jevrejstvo“ ~ TI nas MRZE sa svom moci, a taj VAMPIR Draskovic (verujem takodje da je i PEDER) mrzi nas jer zivimo Biblijski normalan zivot.
   SVI ti LAZNI JEVREJI nas mrze svuda u svakoj zemlji, jer su svuda na povrsinama, ali misle da ce prevariti Gospoda, al ono nece, jer BOG vidi sve.
   BOG im je isto i oduzeo pamet, da su vecina tih Laznih Verskih samo kao „Jevreja“ i HOMOSEKSUALCI…..Ubice, mrze normalne + prirodne SLOVENE, jer mi smo im ko TRN u Oku, jer zato sto nam je Gospod oduzeo pare za lagan zivot, oni misle da mogu da vladaju nad pravednim covekom & zenom. Verujem da to radi, kao sto i ovde u Americi nanishane na druge Hriscane (vecinom belce) i kidnapuju im decu i siluju. Al PAZITE se isti ti lopovi to rade i kod nas i u Rusiji & u Srbiji, i u drugim Slovenskim zemljama. Taj Draskovic to je SOTONA u covecjem liku, to je sigurno seme od Albanaca ili Arapa, sto je primilo Lazno Jevrejstvo, pa se progurao da kaznjava Boziji bezazleni narod, jer zive na posteni nacin.

   Свиђа ми се