ДЕШАВА СЕ...

И малинари назвали Владу Србије правим именом „ЛОПОВИ“- Више стотина њих блокирало око подне саобраћај у Немањиној на пар сати- и пошто им је један од „ПРОЗВАНИХ“(Дачић) обећао да ће их сутра примити- Отишли кући без пара, али са „лоповским обећањима“- Наравно Београђани им се нису придружили(бар не у већем броју)…


Малинари протествовали пред Владом

Узвикивали: „Србијо пробуди се!“, „Лопови, лопови…“

08. 10. 2011. 11:54 , 19:23, Вести Онлајн, РТС

Око пет стотина произвођача малина из западне Србије окупило се данас истпред зграде Владе у центру Београда, захтевајући већу откупну цену малина.

*Остављају поруку Влади и враћају се кућама

Немањина улица блокирана је за саобраћај испред зграде Владе Србије, где су присутне јаке полицијске снаге. Демонстранти узвикују „Лопови, лопови“. Вијори се српска заастава, а у мноштву транспарената издвајају се „Србијо, пробуди се“, „Тајкуни све узеше“ и „Сељаци су дошли за своје паре“.

Малинари су најавили да ће, ако их нико из надлежних у Влади Србије данас не буде примио на разговор, оставити своје захтеве „као поштар када никог не затекне код куће“, и затим се разићи.

„Идемо кућама, не желимо да заустављамо саобраћај и малтретирамо народ по овој киши“, казао је генерални секретар Уније малинара Александар Митровић.

Малинари захтевају да садашња откупна цена од 85 до 95 динара по килограму буде повећана на 100 динара, и да субвенције за извоз буду 26 динара. Министарство пољопривреде је одбацило захтев малинара за субвенције наводећи да је он нереалан и да за њега нема новца.

Државни секретар у министарству пољопривреде Милош Миловановић рекао је јутрос да том министарству није стигао никака захтев за разговоре и да је питање ко су уопште људи који дана долазе у Београд.

„Дијалог постоји већ више од три месеца, не само са произвођачима малина из једног краја већ с произвођачима из целе Србије, али ми немамо ниједан захтев за састанак данас“, казао је Миловановић за Радио-телевизију Србије.

С друге стране, представници малинара тврде да је позив на разговоре с представницима владе упућен преко једног од помоћника министра.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/169872/Malinari-protestuju-pred-Vladom

субота, 08. окт 2011, 09:16 -> 19:23

Протест малинара

Представници Уније малинара, који су протестовали испред Владе, разишли су се нешто пре 14 сати јер су добили обавештење да ће их сутра примити заменик премијера Србије Ивица Дачић.

Произвођачи малина окончали су протест испед зграде Владе Србије у Београду након што су обавештени да ће их сутра примити заменик премијера Ивица Дачић.

Изјаве Драгише Терзића и Милоша Миловановића

На мирном протесту испред зграде Владе малинари су се окупили око 12 часова, са захтевима да садашња откупна цена малине од 85 до 95 динара по килограму буде повећана на 100 динара, што је, како тврде, договорено на састанку са ресорним министром Душаном Петровићем 6. августа као и да субвенције за извоз буду 26 динара.

Председник Уније произвођача малине Драгиша Терзић поручио је да произвођачи малине неће одустати од својих захтева и да ће у наредним данима на седници Скупштина уније бити одлучено о даљим потезима.

Малинари су тражили да их приме премијер Мирко Цветковић и министар пољопривреде Душан Петровић. Председник Уније Драгиша Терзић рекао је да су малинари спремни за сваки разговор, али да их представници Министарства пољопривреде нису удостојили састанка.

Међутим, помоћник министра пољопривреде и трговине Милош Миловановић рекао је Танјугу да су представници министарства били спремни да приме малинаре али да се они нису одазвали позиву.

„Нико од произвођача малина није дошао, иако су били позвани да се сретну са нама, нити нам је доставио икакав захтев“, рекао је Миловановић додавши да је служба обезбеђења зграде Владе малинарима ставила до знања да су позвани да дођу у Министарство пољопривреде.

Малинаре из западне Србије подржали су и представници Асоцијације пољопривредника Србије, као и појединих удружења виноградара, сточара, повртара и воћара, а на протесту су били присутни и пољопривредници из Прибоја, Ариља, Бајине Баште, Александровца, Косјерића и још неких места.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/%D0%94%D1%80%D1%83%D1%88%D1%82%D0%B2%D0%BE/968806/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82+%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%B0.html

Категорије:ДЕШАВА СЕ...