ДЕШАВА СЕ...

Фидел Кастро: Да је Милошевић издржао бомбардовање још неколико дана, НАТО би се распао…


 

уторак, 25 октобар 2011 19:37

НАТО је преузео глобалну репресивну улогу чим је СССР престао да постоји. Његова криминална улога постала је очигледна у Србији, словенској држави, чији се народ тако херојски борио против нацистичких трупа у Другом светском рату, рекао је бивши кубански лидер Фидел Кастро у свом најновијем говору који преносе медији у овој земљи. Он је навео и да би се НАТО распао да је бивши председник СРЈ Слободан Милошевић „издржао још који дан“.

Кастро:

– Када су у марту 1999. државе чланице ове несрећне организације, у својим напорима да разбију Југославију, после смрти Јосипа Броза Тита, послале своје трупе да би подржале косовске сецесионисте, наишле су на снажан отпор народа чије су искусне снаге и даље нетакнуте – рекао је Кастро.
Он је Србију споменуо у колумни под насловом „Геноцидна улога НАТО“, у којој је Алијансу описао као „брутални војни савез“ који је постао „најперфиднији инструмент репресије у историји човечанства“. Непосредни повод за текст је убиство бившег либијског вође Моамера Гадафија.

Деценијски вођа Кубе рекао је да је „Јенкијевска администрација, према саветима шпанске десничарске владе Хосе Марије Азнара“, напала је српске ТВ станице, мостове на Дунаву.

„Амбасада Народне републике Кине уништена је јенкијевским бомбама, неколико званичника је погинуло и није се радило ни о каквој грешци, како су починиоци тврдили. Многе српске патриоте изгубиле су животе. Председник Слободан Милошевић, преоптерећен моћи агресора и нестанком СССР, попустио јепред НАТО захтевима и пристао на присуство НАТО трупа на Косову под мандатом УН“, написао је Кастро.

Он је истакао да је та одлука водило ка Милошевићевом политичком паду, а потом и суђењу пред Хашким трибуналом које „није било нимало објективно“.

„Умро је под чудним околностима у затвору. Да је српски лидер одолео још неколико дана, НАТО би упао у озбиљну кризу која само што није експлодирала. Империја је тако имала много више времена да наметне своју хегемонију над све више потчињеним чланицама те организације“, истакао је Кастро.

(Блиц)

Категорије:ДЕШАВА СЕ...