ДЕШАВА СЕ...

О садашњем тренутку на терену за ФБ репортер говори Небојша Јовић, председник СНВ за Косовску Митровицу…


НЕЋЕМО БИТИ ДЕО ДРЖАВЕ „ЕXPORT-IMPORT ЉУДСКИХ ОРГАНА“!

28.10.2011. 23:50, за ФБР припремила Биљана ДиковићО садашњем тренутку на терену за ФБ репортер говори Небојша Јовић, председник СНВ за Косовску Митровицу:... *Мислим да већи број  људи, услед недостатка правих информација, гледа на договор тј. уступак КФОР-у црно – бело?
– На први поглед, учинило ми се да није лоша намера, да бар створимо слику да смо (као што и уосталом јесмо) за компромис и без икаквог каприца. Нама у крајњем случају ни КФОР ни Еулекс нису проблем, уколико се држе обавезе непристрасности и добро је што се није одмах пристало и на слободу кретања за Еулекс.

* Влада је поднела Скупштини извештај о стању на Косову и Метохији, али није дала ни једну једину реч о томе шта даље. Шта мислите како би сада требало поступати?
– Овде треба бити мало и тактичан па чинити уступке (али НИКАКО ОНЕ КОЈИ НА БИЛО КОЈИ НАЧИН ЗНАЧЕ НАШЕ МИРЕЊЕ СА НАСТАНКОМ МОНСТРУМ-ДРЖАВЕ НА СЕВЕРУ) корак по корак. На сваки наш корак МОРАЛИ би сву пажњу да усмеримо на „недостатак њихове воље“ за компромисом. Тако се преузима иницијатива која нам ДЕЦЕНИЈАМА НЕДОСТАЈЕ! Тим пре што ни КФОР нити Еулекс неће прихватити НИШТА што не би било у функцији утапања севера у независност.

* Да ли по Вашем мишљењу нешто недостаје у садржају договореног између КФОР-а и председника општина са севера Космета и Тадића?
– Оно што нисам чуо то је да наши траже да, уз слободу кретања КФОРА, и КФОР мора одблокирати све алтернативне прелазе! Такође, требало је нагласити да ако и после 3-4 дана на Јарињу и Брњаку буде албанских цариника и полиције (а под условом да хеликоптери не „саобраћају“ ка овим прелазима), то би онда значило да КФОР злоупотребљава овај наш добронамеран уступак.

* Како сада функционише координација председника општина и заједнице српских општина,  чини се да је ту било неких проблема ккод усаглашавања претходне одлуке о „делимичним“ барикадама?
– Чини ми се да је та координација недовољна, услед чега се јављају имплицитна међусобна пребацивања. Можда нисам у праву, али стицем такав утисак?! ДОБРО МОРАМО ПАЗИТИ ДА НЕ УЧИНИМО НЕШТО, ПА И ИЗ НЕХАТА, ШТО БИ МОГЛО ДА ПОЉУЉА ВЕРУ У НАШЕ ЈЕДИНСТВО И НАШУ СНАГУ. Јер, морамо знати да какав год уступак учинимо, „они“ ће кренути на нас да нас силом утерају у ЗЛО ЗВАНО „ДРЖАВА ЕXPORT-IMPORT ЉУДСКИХ ОРГАНА“.
И ЗАТО, ЈОШ ЈЕДНОМ ПОДВЛАЧИМ, С В А К А ОДЛУКА МОРА БИТИ ПРЕТХОДНО ДОБРО „ПРЕТРЕСЕНА“, ОБНАРОДОВАНА НАРОДУ, И ТРЕБА ДРЖАТИ НА ОКУПУ МАКСИМАЛНО ЈЕДИНСТВО СВИХ НАС ВЕРУЈУЋИХ СРБА НА КОСМЕТУ: ДА СЕ ЗЛУ, УЗ ПОМОЋ ГОСПОДА БОГА, УСПЕШНО ОДУПРЕМО И НА КРАЈУ НЕ ПОВРЕДИВШИ НИКОГА П О Б Е Д И М О !!!