ДЕШАВА СЕ...

КФОР УКЛОНИО ЈЕДНУ БАРИКАДУ НА БРЊАКУ, ОПКОЉАВА ДРУГУ- СРБИ ПРУЖАЈУ ОТПОР- КФОР КОРИСТИ ФИЗИЧКУ СИЛУ И СУЗАВАЦ- СВЕ ВЕЋИ БРОЈ СРБА СЕ ОКУПЉА НА БАРИКАДАМА ОДЛУЧНИ ДА ИХ ОДБРАНЕ ПО СВАКУ ЦЕНУ!!!


ВАНРЕДНА ВЕСТ: Ивановић: КФОР изазвао дипломатски инцидент упадом у Србију!? Кфор уклонио једну- Срби подигли другу барикаду (преко 5м) на Брњаку!!!

Снимак јутрошњег обрачуна на Брњаку…

17.24 – Срби завршили са утврђивањем нове барикаде, која се налази неколико метара од места где је јутрос Кфор уклонио барикаду. Нова барикада од земље и дрва висока око пет метара.

16.49 – Бојим се да је Кфор у данашњој акцији прешао преко административне линије, каже Оливер Ивановић и додаје да би то „могло изазвати озбиљан дипломатски инцидент“, преноси Танјуг.

16.38 – Кфор задовољан акцијом и неће уклањати нову барикаду коју су поставили Срби, јер се она налази на територији централне Србије, каже Уве Новицки.

14.54 – Кфор је око 14 часова завршио акцију уклањања барикаде која је била постављена на путу Зубин Поток – Рибариће, код административног прелаза Брњак.

14.28 – На Брњаку, ипак, коришћен бибер спреј, пише у данашњем извештају Кфора са терена.

14:45- Глас Косова и Метохије:
Витезови Отаџбине: „ОЧЕКИВАНО,КАО ШТО СМО ГОВОРИЛИ. ПРВО СУ ДОШЛИ ПАНДУРИ ИЗ НП И ДОГОВОРИЛИ СЕ СА ОКУПАТОРОМ, ПА ЈЕ ОКУПАТОР УКЛОНИО БАРИКАДУ,АЛИ СУ НАШИ ПОСТАВИЛИ НОВУ.“

РТС: 13.02 – Портпарол Кфора Уве Новицки тврди да војници нису користили бибер спреј, иако очевици тврде супротно.

11:11, РТС: Војници Кфора уклонили су барикаду код Брњака, а затим направили кордон код друге барикаде коју су поставили Срби на истом путу. Приликом гурања са грађанима, употребљен бибер спреј.

09:19-ртс: Војници Кфора почели уклањање барикаде на прелазу Брњак. Кфор ручно уклања барикаду, док Срби насипају нове количине земље. 09.16- На барикаду у Зупчу окупио се већи број грађана који очекују да би туда могли да прођу војници са тешком механизацијом, јавља репортер РТС-а.Припадници Кфора јутрос су око осам часова почели уклањање барикаде на административном прелазу Брњак, са стране централне Србије, јавља репортер РТС-а. Барикада се налази на магистралном путу Рибариће – Зубин Поток. Француски и немачки војници моторним тестерама уклањају дрва, а лопатама отклањају земљу док Срби багером насипају нове количине земље. Мали број Срба покушао је да заштити барикаду која је била висока изнад два метра, али су их војници Кфора изгурали и направили „живи зид“, односно кордон испред барикаде, јавља Танјуг. Приликом гурања између грађана и војника, један од припадника Кфора употребио је бибер спреј. Пре него што су започели акцију, војници су са барикаде уклонили српску заставу. Док се уклања једна, Срби постављају другу барикаду на само неколико метара од старе. Војници Кфора стоје у кордону са комплетном опремом за разбијање демонстрација. Кфор је раније, средином октобра, неколико пута покушавао да деблокира путне правце према Брњаку и Јарињу. Мештани који дежурају на барикадама нису дозвољавали пролаз Кфору, али озбиљнијих сукоба није било.

ВИДЕО СНИМАК ЈУТРОШЊЕГ ОБРАЧУНА ИЗМЕЂУ СРПСКОГ „ДАВИДА“ И ОКУПАТОРСКОГ „ГОЛИЈАТА“- ДАВИД ЈЕ ПОНОВО ПОБЕДИО….

У НАСТАВКУ СЛИКЕ СА „ЛИЦА МЕСТА“….

4 новембар 2011, 09:10, ФБР, Д Гара Игњатовић
 Последња проверена информација је да Кфор уклања барикаде из правца централне Србије и то ручним алатом. Наши покушавају спречити . Мало је људи концентрисано на Брњаку,већина је у Јагњеници…

БРЊАК – Припадници Кфора јутрос око осам сати почели су уклањање барикаде на
административном прелазу Брњак. Они то обављају ручним алатом, пошто је барикада направљена од земље и
стабала. Срби покушавају у томе да их спрече.(танјуг)

Категорије:ДЕШАВА СЕ...

2 replies »

 1. ПДЕРЕЧИНЕ НАЦИСТИЧКЕ!!!!!!
  Мада, има и међу њима људи:

  http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.69.html:351955-Napustio-Kfor-presao-na-barikade

  „Ekskluzivno: Kristijan Kaš, bivši oficir Kfora, napustio misiju i prešao na barikade. Skrivali smo etničko čišćenje 250.000 Srba i drugih

  BARIKADU u Zupču od četvrtka brani jedan neobičan gost. Bivši major Kfora iz norveškog kontingenta Kristijan Kaš, uz reči izvinjenja kosovskim Srbima zbog onoga što je radio kao oficir u informativnoj službi međunarodnih snaga na Kosmetu, stao je uz njih. On sada priznaje da je bio naivan kad je 2000. došao na ove prostore uveren da je NATO napao Srbiju i doveo svoje vojnike na Kosmet da bi štitio ljudska prava…“

  Свиђа ми се