ДЕШАВА СЕ...

ЗНАК ДА ЈЕ ЕУЛЕКСОВА ИСТРАГА О МОНСТРУОЗНИМ ЗЛОЧИНИМА ПРОТИВ СРБА УНАПРЕД САБОТИРАНА!?


Коха диторе: Хашим Тачи одустао од тужбе против Дика Мартија

четвртак, 03 новембар 2011 21:42

Приштина – Косовски премијер Хашим Тачи одустао је од тужбе против известиоца Савета Европе Дика Мартија због извештаја о трговини органима.

У том извештају Тачи је наведе као одговоран за ту трговину.

Заменик премијера Косова Хајредин Кучи потврдио је да Тачи није обухваћен истрагом коју је специјалан тим Европске уније почео да води по Мартијевим оптужбама.

„У току је истражни и судски поступак који треба да се оконча. Најбољи одговор ће бити окончање правног поступка који води сецијални тим“, рекао је Кучи а преноси данас “Коха диторе”.

Дику Мартију је истекао имунитет, пошто је прошлог месеца у својству посланика Савета Европе окончао политичку каријеру.

Хајредин Кучи је рекао да Тачи није обухваћен никаквом истрагом коју је специјални тим Европске уније покренуо према Мартијевим оптужбама.

Швајцарски медији су, коментаришући Мартијев одлазак из јавног живота, писали да остаје да се види да ли ће премијер Косова Хашим Тачи и остали политичари одржати обећање и чим истекну имунитет који је Марти имао у швајцарском Парламенту и у Савету Европе тужити га за лажне оптужбе и фалсификовање.

(Танјуг)

Категорије:ДЕШАВА СЕ...