ДЕШАВА СЕ...

Више сте нам Стефановићу нанели политичке штете у ових пар месеци него Албанци у претходних 12 година, и тако допринели да Срби са севера данас више страхују од Београда него од Албанаца и Кфора заједно. Кфор и Албанци само чекају завршну рунду преговора у Бриселу и ваш нови потпис, који им је потребан да би свом снагом кренули на Србе на северу. Зато, Стефановићу, помозите Србима на северу коначно тако што ћете отићи са места преговарача и више се не враћајте, бар на север, ТАКО ВАМ БОГА!


Небојша Јовић: Све Боркове обмане

Nebojsa-Jovic1

07. 11. 2011.  15:39

После свих неуспеха и обмана Борка Стефановића да ће север Косова бити посебна тема у преговорима чија се реалност мора поштовати, те да Срби преговорима много тога добијају, видимо да Срби не само што ништа не добијају, већ губе и оно што имају.

Подсетимо се само да је насиље над Србима почело управо због Борковог поклон-печата Албанцима, а сада и таблице долазе на „наплату“. Омогућава Стефановић Албанцима путовање по целој Србији с албанским КС таблицама, док би нама да одузме српске, уместо да и Србима омогући путовање са српским таблицама целим Косметом.
Прича да то нису албанске, већ таблице УН, вређа интелигенцију, јер је битно коју оне ознаку носе, а не ко их израђује. Да су то таблице УН, носиле би ознаку „УН“, а не „КС“.

Господин Стефановић, који за све иницијативе корисне за Србе на КиМ и које их чувају од монструм-државе (а листом су сагласне са Уставом Србије и Резолуцијом 1244), каже да су немогуће и нерационалне, и да су то одлуке одборника на северу (иначе једногласне) ДСС-а и СНС-а само зато што се поклапају са ставовима тих странака (као и са мишљењем свих Срба на северу). По истој логици, питам чији је онда он гласноговорник, ако се његови потписи поклапају (а поклапају се) са интересима Албанаца и „пријатеља из ЕУ“, који кажу да Косово мора бити независно?! У дилеми сам да ли је Борко заиста толико наиван, да не схвата да је „делегиран“ да одради један страшно прљав посао, после чега ће отићи у политички заборав, али и остати у српском сећању као једна од највећих штеточина српског народа. Или врло добро зна шта ради, па му је зато кривица већа. Све активности Стефановића своде се на то да оде у Брисел, потпише све што се од њега тражи и на путу за Србију припреми текст за Србе на Космету, где не показује никакву креативност, већ стално понавља помало већ досадну реченицу: „Више се није могло. Није решење баш добро за Србе (овде изгледа важи обрнута пропорција: што горе по Србе на КиМ, то боље за Београд?!), не слушајте Приштину јер ће они сада…“ Због свега тога су председници са својим одборницима и Заједницом општина на северу донели одлуку да је Стефановић, због штете коју нам наноси, изгубио поверење Срба на северу и да нас не може више представљати. Има Стефановић разумевања и за Кфор и Еулекс и Албанце, само не за виталне интересе Срба на Космету, што је више пута показао, а нарочито приликом гостовања у једној емисији, када је на питање Милана Ивановића: „Зашто је Србија Србе јужно од Ибра месец и по дана остављала без струје? Зашто то Србија није урадила Приштини, како би је натерала да животно не угрожава Србе?“, одговорио: „То је било немогуће, јер би то била хуманитарна катастрофа“. Значи, када су Срби угрожени, то и није неки проблем, али када би се то исто десило Албанцима, онда би то била хуманитарна катастрофа?
Стефановић тврди да се, нажалост, процес преговора не може вратити под окриље УН. Да ли то имплицитно прозива оног који га је из УН преместио у ЕУ, и тиме нанео непоправљиву штету интересима Србије? Хоће ли тај неко одговарати због тога?! Више сте нам Стефановићу нанели политичке штете у ових пар месеци него Албанци у претходних 12 година, и тако допринели да Срби са севера данас више страхују од Београда него од Албанаца и Кфора заједно. Кфор и Албанци само чекају завршну рунду преговора у Бриселу и ваш нови потпис, који им је потребан да би свом снагом кренули на Србе на северу. Зато, Стефановићу, помозите Србима на северу коначно тако што ћете отићи са места преговарача и више се не враћајте, бар на север, ТАКО ВАМ БОГА!
Аутор је председник СНВ Косовске Митровице

ПРАВДА: КОЛУМНЕ

2 replies »