ДЕШАВА СЕ...

ВЕХАБИЈЕ У БиХ, ОПАСНОСТ ЗА РЕГИОН


Ко су најопасније вехабије у БиХ?

11. 11. 2011.   18:20

galijasevicГрупација Текфир ве Хиџра представља најекстремнији део вехабијске заједнице у БиХ, где постоје две групе које воде Нусрет Имамовић из Горње Маоче и Билал Боснић из Бужима код Бихаћа, тврди Џевад Галијашевић, члан Експертског тима за борбу против тероризма и организованог криминала.
Галијашевић је рекао да су то две најопасније вехабијске заједнице у БиХ, а да су текфири најригорознији и најискључивији део вехабија.
„Имамовић и Билал Боснић, што му није право име, ове године су заједно наступили у Риму и Швајцарској и почели су да обједињују текфирлије. Боснићев и Имамовићев рад нису подржани од званичног Ријасета Исламске заједнице БиХ која месџиде (молитвени простор без минарета), које користе текфирлије, назива кућама раздора и смутње“, рекао је Срни Галијашевић.
Претпоставља се, истиче, да је Боснићев сајт „nurislam.com“, а Имамовићев „Пут вјерника“.
Према Галијашевићевим речима, Боснић је вођа вехабијске заједнице у Бужиму и познат је и као „даија из Бихаћа“.
„Боснић се само у току ове године огласио са отварања месџида у Љубљани, из Граца из Аустрије, из швајцарских градова, био је у Гетеборгу у Шведској, а у јуну и у Холандији.
Очито је да иза њега стоји јака логиситичка подршка која се ослоња на Беч. Чим имају пасоше и нормално путују по свету и ружно представљају БиХ јасно је и да се безбедносне службе уопште не баве њима“, прича Галијашевић.
Боснић је, додаје Галијашевић, познат и по организацији тродневног скупа младих Унско-санског кантона за који је постојала информација да представљају војну обуку.
Снимци Билала Боснића често се могу погледати и на YouTube где је посебно популаран снимак када на свадби извесног Хамзе пева „Џихад лепи освануо, над Босном се надвио“. Подршку му дају окупљене вехабије.
Посебно се истиче стих „само једном кјафире (припадник друге вере) пробај дирнути муџахиде, ето одмах са свих страна наше браће талибана да вам ратом пресуде“, што је међу пристунима наишло на гласно одобравање.
Песму завршава „нека ислам влада свуда, нека кјафир нема куда, осим да се покори“. Овај снимак постављен је на „Јутјуб“ пре две године, а пажњу је привукао после недавног терористичког напада Мевлида Јашаревића на амбасаду САД у Сарајеву.

Извор: vestionline

Категорије:ДЕШАВА СЕ...

1 reply »

  1. Ameriko…!!! Što si tražila to si i dobila, ali stradamo i mi protiv kojih si i stvorila Alkaidu i Vehabizam kao njen nuzprodukt. Koristila si usluge Alkaide kad god ti je trebalo da nekoga u svetu okupiraš i direktno pomagala taj pokret misleći kako ćeš ga nadmudriti i držati pod kontrolom. Zar niste sa Alkaidom rame uz rame Libiju sravnili sa zemljom a njene usluge koristila i u Bosni i Srbiji i Kosmetu. Svud nastupate zajedno tako što Alkaidu koristite kao svoju prethodnicu za kojom onda vi Američki fašisti nastupate svojim genocidnim delovanjem svud po svetu. Alkaida je samo poseban rod Američke vojske osmišljen kao najveća tajna pomoću koje stvara razlog za napad bilo koga u svetu. Podmetanjem Alkaide kao kukavičijeg jajeta usmerava pažnju na pogrešnu stranu da nikome na svetu ništa nije jasno. Tako su razni islamski jastrebovi uvučeni u prljave američke ratove i ne znajući da u stvari tako ratuju na strani Amerike koja im je podmetnula njihove vođe koji rade sve po nalogu Američke obaveštajne službe SIA. Međutim dešavaju se i neka iskakanja izmičući kontroli nalogodavaca pa od Alkaide stradaju i Američki državljani koji su samo kolateralna šteta. Svet je zato u ovakom haosu kakav imamo pa od njega neće biti pošteđeni ni oni koji haos planiraju i sprovode. Teško je i Bogu držati đavola pod kontrolom a kamo li onima koje je đavo navukao na saradnju sa njim.

    Свиђа ми се