ДЕШАВА СЕ...

БОРКО ЗАХТЕВА ОД СРБА НА СЕВЕРУ КиМ ДА САМИ НАД СОБОМ ИЗВРШЕ „САМОУБИСТВО“!?


Борислав Стефановић: Сви морају да спроводе одлуке државе

петак, 11 новембар 2011 19:50

Шеф преговарачког тима Београда Борислав Стефановић изјавио је да договори постигнути са Приштином нису противни интересима Срба на Косову и да сви државни органи, ма на ком нивоу, морају да спроводе одлуке своје државе.

„Срби на Косову нису иностранство, они су по Уставу Србије део Србије и самим тим је неопходно да се усаглашавамо. Не би требало реаговати емотивно, на прву лопту, и тражити недостатке у договорима постигнутим са Приштином, јер сваки преговарачки процес носи концесије са обе стране, он у својој сржи јесте склапање интереса“, рекао је Стефановић агенцији Бета.

„Ми смо као држава онемогућили било какав потез који би нарушио наш Устав или потврдио такозвану државност Косова. Све остало су интерпретације одредјених политичких субјеката са севера Косова, која је у овом случају малициозна и штетна по државни интерес Србије, али то не би требало да има за последицу било какво разбијање јединства које је неопходно очувати“, навео је Стефановић.

Одборници четири општине на северу Косова саопштили су да су договори постигнути у дијалогу Београда и Приштине противни интересима српског народа и да се неће дозволити њихова примена у тим општинама.

(КиМ Радио)

Категорије:ДЕШАВА СЕ...