ДЕШАВА СЕ...

ЛИЦЕ И НАЛИЧЈЕ АМЕРИЧКЕ „ДЕМОКРАТИЈЕ“: И ДЕМОНСТРАНТЕ УБИЈАЈУ ЗАР НЕ!?


Христина Анђелић, ФБР

Троје демонстраната против Вол Стрита нађено мртво

Вести | 12.11.2011 | 07:23

ЊУЈОРК – Две особе су убијене из ватреног оружја у логорима где се окупљају демонстранти покрета против Вол стрита у америчким државама Вермонт и Калифорнија, а трећа је нађена мртва у логору у Њу Орлеансу, пренели су данас локални медији.

У Берлингтону, у североисточној држави Вермонт један мушкарац је нађен мртав са простелном раном у глави, наводи локални лист, у коме се додаје да би могло да се ради о самоубиству.

Према видео снимку објављеном на вебсајту листа види се како полиција позива демонстранте да евакуишу место где су поставили логор и да им дозволе да спроведу истрагу, док градоначелник покушава да умири напету ситуацију између демонстраната и полиције.

У Оукленду у Калифорнији још један мушкарац погинуо је од метка, могуће после свађе, на месту где се налазе демонстранти, преносе локални листови. На вебсајту демонстраната www.occupyoakland.org, потврђује се да је човек убијен из ватреног оружја, али се не дају детаљи.

Лист Лос Анђелес тајмс пише да је градоначелник Оукленда тражио да се демонстранти евакуишу са места где су поставили логор.

Поред тога један човек је пронађен мртав логору групе „Окупирајмо Њу Орлеанс”, у југоисточној држави Луизијани, наводи се на вебсајту демонстраната. Човек стар 53 године који није имао никакве повреде био је мртав два дана када је пронађен.

Покрет „Окупирајмо Вол Стрит” који је почео на Менхетну инспирисао је сличне демонстрације широм САД, а и света. Лепеза захтева се углавном односе на критику интерса корпорација које су, како смтрају криве за економске недаће и неравномерну дистрибуцију привредног богатства.

Категорије:ДЕШАВА СЕ...

2 replies »

  1. OWS traje vec drugi mjesec. I ne samo to, radnici iz drzave Wisconsin su strajkali koliko znam cijelu proslu zimu. Strajkuju i po drugim dijelovima SADa, u Dalasu, Texasu……mislim da je ovo tek zahutavanje pred ono sto cemo jos vidjeti za godinu ili dvije. Slusala sam intervju sa jednim americkim uspjesnim poslovnim covjekom na RTu koji kaze da OWS cine vecinom ljudi koji vise nemaju ni cvonjka.

    Свиђа ми се

  2. Обратите пажњу на начин и језик обавештавања јавности:

    Три безимене личноси су ”нађене” мртве, уместо да се каже истина:
    Три демонстранта су убијена да би се остали заплашили. Ова три убиства нам говоре да неко губи стрпљење и га хвата паника.

    Свиђа ми се