ДЕШАВА СЕ...

НИКОЛИЋ: ОНИ КОЈИ ПИШУ ДЕКЛАРАЦИЈУ СЕ СПРЕМАЈУ ДА ПРЕКРШЕ УСТАВ СРБИЈЕ!!!


Томислав Николић: Гласаћемо за декларацију о КиМ ако је прихвате и косовски Срби

петак, 11 новембар 2011 18:26

Председник Српске напредне странке Томислав Николић рекао је данас у Краљеву да ова странка не учествује у усаглашавању текста декларације о Косову и Метохији, али да ће за тај документ гласати ако буде прихватљива за Србе са севера покрајине.

„Ово ће можда бити први пут да странка коју водим не може тек-тако да каже да ће зато што се ради о Косову, гласати за све што власт напише”, рекао је Николић новинарима, објаснивши да ће напредњаци гласати за декларацију ако буде прихватљива за Србе са севера покрајине.

Председник СНС-а је рекао да не зна да ли ће бити седнице Скупштине Србије посвећене КиМ на којој би се нашао предлог декларације о јужној српској покрајини.

Николић је оценио да је у току одлучна политичка и дипломатска борба за КиМ и да Народна скупштина треба у томе да учествује.

„Било добро да и нову Декларацију о Косову и Метохији подржи 200 посланика и да не буде странчарења“, рекао је Николић, који сматра да они који предлажу декларацију „нису спремни да је напишу у складу са Уставом Србије”.

Он каже да су напредњаци изгласавајући у Скупштини све што је било која влада предлагала о Косову и Метохији, давали “ ‘карт бланш’ владама које потом нису сносиле последице због онога што нису урадиле“.

Николић је поручио да влада Србије мора добро да размисли да ли је њено понашање према КиМ прихватљиво за већину грађана Србије.

Председник СНС-а је данас посетио село Лопатница код Краљева, у коме ће ова странка саградити кућу трочланој породици Миодрага Ћорбића.

(Блиц)

Категорије:ДЕШАВА СЕ...