ДЕШАВА СЕ...

НИКО НЕЋЕ СА ТОМОМ- ТОМА ХОЋЕ СА СВАКИМ!?


Блиц: Николићев позив у владу још нико није прихватио

петак, 11 новембар 2011 21:24

Понуду коју је Томислав Николић јавно упутио СВМ-у, Расиму Љајићу, Сулејману Угљанину и ДСС-у нудећи им министарство у будућој влади ове странке за сада званично не прихватају. Рано је за такве одлуке, кажу, а по свему судећи не желе да преурањеним изјавама изгубе могућност да формирају и неку другу коалицију.

– Ја сам на такве врсте понуда пелцован. Заиста не знам шта то треба Николићу? Већ ми је досадило да целе године одговарам на његове понуде. Озбиљни људи прво скоче, па тек онда кажу хоп – каже Пастор.

Есад Џуџевић, посланик са бошњачке листе Сулејмана Угљанина, пак сматра да Николић омаловажава националне мањине тиме што СВМ-у нуди Министарство унутрашњих послова.

– Он тиме своди потребе мањина на безбедносни проблем.

Зашто не нуди мањинским партијама ресор економије или привреде? – пита Џуџевић.

Он истиче да је овој странци бошњачке мањине већ десет година стратешки партнери ДС, али додаје да ће та странка бити упућена да сарађује са СНС уколико они победе на изборима.

– Упућени смо на то да сарађујемо са странком која добије већинску подршку бирача, јер смо дужни да штитимо специфичне потребе Бошњака – каже он.

Мехо Омеровић, посланик СДПС, каже да ће странка Расима Љајића о коалицијама одлучивати тек када буду расписани избори.

– Избори још нису тема којом се бавимо јер имамо још много посла у овој владајућој коалицији – каже Омеровић.

Милош Алигрудић, шеф посланичке групе ДСС, такође каже да ДСС није спремна да прихвати Николићеву понуду пре избора.

– Ако бисмо говорили у кондиционалу, онда треба рећи да ће то зависити од програма и изборних резултата СНС. Ми остајемо отворени за сарадњу са свим опозиционим странкама осим са ЛДП-ом – каже Алигрудић.

(Блиц)

Категорије:ДЕШАВА СЕ...