ДЕШАВА СЕ...

ЈЕСМО ЛИ МИ ТЕ СРЕЋЕ?


Тадићеви пуцају по косовском шаву 

12. 11. 2011.   13:52

Супротстављени ставови о Косову и Метохији довели су до озбиљног раскола у Демократској странци, а због свађе у партијском врху је наводно позлило министру спољних послова Вуку Јеремићу, па је завршио на Војномедицинској академији.
Јеремићу је, како сазнају „Вести“ у ДС-у, било лоше после оптужби да је на „руској линији“, јер не прихвата модел пузајућег признања Косова и одбија да прихвати да север буде стављен под управу Приштине.
– Шеф дипломатије је, иначе, на крв и нож у односима са шефом преговарачког тима Бориславом Стефановићем који покушава да на мала врата угура решења која би значила предају Косова – каже извор „Вести“ близак врху ДС-а и додаје да је ова свађа поделила и врх странке на патриоте и прозападну струју.
Сукоб око Косова је, према његовим речима, само врх леденог брега, јер у ДС-у већ дуго постоје струје и фракције у борби за превласт у странци. Подељеност је поспешио и анимозитет лидера ДС Бориса Тадића према његовом заменику Драгану Ђиласу.
– Стефановић је ушао у кабинетску струју ДС и аванзовао муњевито до места секретара Председништва ДС, са жељом да се устоличи после избора на позицији шефа дипломатије. ДС му даје наду да може да наследи Јеремића кога је запад отписао, каже извор „Вести“.
Он додаје да у странци има противника Стефановића који му приписују кривицу за аферу Ковачевић у САД, јер је као директор у МИП-у поставио за вицеконзула човека који је злоупотребио положај и Србији нанео дипломатску и материјалну штету од милион долара.

После више покушаја да провере информације у ДС-у „Вести“ нису успеле да дођу до функционера партије. Нико од њих се није јављао на наше позиве, а потпредседница ДС-а Јелена Триван није одговорила ни на смс поруку. Одазвао се само шеф Одбора за правна питања ДС-а Ненад Констатиновић који је рекао да није чуо да је икакав страначки састанак одржан протеклих дана.

Како су „Вести“ недавно писале, председник Србије Борис Тадић у разговору са градоначелницима општина на северу КиМ, рекао је да има проблем са одређеним струјама у странци. Део тог проблема су и резличити погледи на решење ситуације на Косову.

Извор: vestionline

Категорије:ДЕШАВА СЕ...

1 reply »