ДЕШАВА СЕ...

Aко декларација и не стигне, расправе о Косову ће свакако бити, јер ће се пред посланицима наћи извештај Владе Србије…


Славица Ђукић-Дејановић: За Декларацију о КиМ питајте Владу Србије

субота, 12 новембар 2011 12:52

Председница Народне скупштине Србије Славица Ђукић-Дејановић спрема се да за понедељак закаже седницу парламента на којој ће се расправљати о тексту Декларације о Косову и Метохији.

– Имам чврста уверавања из Владе Србије и очекујем да декларација стигне у току викенда у парламент, а онда бих заказала седницу за понедељак. Међутим, ако декларација и не стигне, расправе о Косову ће свакако бити, јер ће се пред посланицима наћи извештај Владе Србије.

* Шта је спорно у тексту Декларације кад се толико чека да стигне у парламент?

– То није питање за мене већ за Владу Србије.

* Да ли је проблем у све чешћим несугласицама унутар владајуће коалиције? Ето, ваш колега из СПС Милутин Мркоњић је прилично узнемирио духове тврдњом да је влада Мирка Марјановића била боља од Цветковићеве.

– Мислим да Милутин Мркоњић ради у изузетно квалитетној влади, јер сигурно не би себи дозволио да седи у влади за коју мисли да не ваља. А што се тиче похвале влади Мирка Марјановића, свако има право на своје емоције и сећања.

* Шта се дешава с коалицијом око СПС? Ко је извеснији као партнер – Палма или Кркобабић?

– Ми ћемо и једнима и другима понудити да остану с нама, јер је ова коалиција оправдала постојање резултатима и на локалном и на републичком нивоу. Не правимо разлику међу нашим партнерима.

* Последња истраживања говоре да би владајућа коалиција тешко могла да дође до већине у парламенту без укључивања још неког, рецимо ЛДП.

– Рано је да се говори о томе, резултати ће се још мењати. Не бих да антиципирам.

(Курир)