ДЕШАВА СЕ...

ПУТИН ПОЧАСНИ ГРАЂАНИН


Путин почасни грађанин Косова и Метохије

14. 11. 2011.    15:46

Премијер Руске Федерације Владимир Владимирович Путин проглашен је за почасног грађанина Косова и Метохије на свечаној седници Скупштине српских заједница општина АП Косова и Метохије у Зубином Потоку једногласно усвојеном акламацијом, у присуству делегата и грађана из целе јужне покрајине. 

Одлука о додели ове повеље уследила је као знак захвалности Русији и Путину на свим напорима и конкретном доприносу за очување Космета у оквиру Србије, јер су се, како је рекао председник СЗО КиМ Радован Ничић, „залагали и бринули о територијалном интегритету Србије више него сам Београд“.

Одлуку о томе да се премијер Русије именује за почасног грађанина Покрајине подржали су, поред делегата Скупштине, и председници свих политичких партија на Косову које учествују у раду скупштина општина, као и грађани који су до последњег места испунили салу Дома културе у Зубином Потоку. Скупштини је присуствовао шеф канцеларије Руске Федерације у Приштини Андреј Шогоров, који се обратио присутним речима „да је Русија била, јесте и биће пријатељ Србије“, и нагласио да премијер не долази случајно 23. марта, уочи бомбардовања тадашње СРЈ. Он је додао да ће Русија активно учествовати у решавању проблема јужне српске покрајине. Путину ће повеља почасног грађанина Косова и Метохије бити уручена 23. марта, током посете Београду, рекао је шеф канцеларије Руске Федерације у Приштини Андреј Шогоров, који је на свечаности преузео признање.

Извор: Правда

1 reply »