ДЕШАВА СЕ...

СТЕФАНОВИЋ: „Нећемо признати Косово никада… То сви знамо. И шта даље? Шта ће људе задржати доле? То је наш интерес. И наставићемо. Ово је узимање онога што је данас могуће да се сутра не кајемо!“


недеља, 13. нов 2011, 23:57 -> 00:03 РТС

Стефановић: Не одричемо се Косова

Нећемо се одрећи ни Косова, ни Срба на Косову, али морамо радити оно што је могуће и што обезбеђује максимум интереса у најтежим околностима до сада, навео је шеф београдског преговарачког тима Борислав Стефановић.

Шеф београдског тима у дијалогу са Приштином Борислав Стефановић поручио је да се мора покушати све како би се добило што боље решење за Србе на Косову и Метохији.

Borislav-Stefanovic-031111.jpg

„Нећемо се одрећи ни Косова, ни Срба на Косову, али морамо радити оно што је могуће и што обезбеђује максимум интереса у најтежим околностима до сада“, истакао је Стефановић и упозорио да су „превише страсти и емоција непријатељи нашег интереса“.

„Морамо наставити, иако није лако. Све морамо покушати да добијемо што боље решење. А, свако је из неког разлога лошије од свега што смо увек желели“, нагласио је шеф преговарачког тима Београда у поруци на свом „Фејсбук“ профилу.

„Није ово питање било чијих уцена, завртања руке, ултиматума ЕУ… Ово је питање опстанка народа на КиМ. Ако не преговарамо и постижемо све што можемо, неће их бити на Косову. Ово су преговори о стварима које Приштина држи у својим рукама. Одлукама Унмика, Савета безбедности УН, пропустима разних власти Србије… Варају се сви који мисле да је све ово због ЕУ“, истакао је Стефановић.

Нека замисле да нема преговарачког процеса у коме се питамо, у којем задиремо у терен на који нисмо могли 12 година, нека замисле колико политика статуса кво може да задржи Србе на КиМ и обезбеди њихов живот?“, упитао је Стефановић.

„Нећемо се одрећи ни Косова, ни Срба на Косову, али морамо радити оно што је могуће и што обезбеђује максимум интереса у најтежим околностима до сада. Зашто је то тако треба питати многе пре нас, треба питати Унмик зашто је Приштини пренео сва овлашћења, укључујући и то да могу да раде шта хоће са личним картама и таблицама“, рекао је Стефановић.

„Ми чупамо ствари из руку Приштине. Све им је дато пре нас. Ово су преговори о утицају на њихове одлуке, а не о промени наше политике“, истакао је Стефановић.

„Нећемо признати Косово никада… То сви знамо. И шта даље? Шта ће људе задржати доле? То је наш интерес. И наставићемо. Ово је узимање онога што је данас могуће да се сутра не кајемо„, закључио је Стефановић.

1 reply »

  1. Давно сте се ви одрекли и Србије а камоли Косова, па и Метохије.
    Некада се деси и лапсус, нећу да грешим душу, али шим неко спомиње „Косово“ (без метохије), то је обично знак да га се одрекао и прихватио окупациону власт.

    Свиђа ми се