ДЕШАВА СЕ...

МИЛАН ИВАНОВИЋ: СПОРАЗУМИ ИЗМЕЂУ БЕОГРАДА И ПРИШТИНЕ ОНЕМОГУЋАВАЈУ НАШ ОПСТАНАК НА КОСМЕТУ


СНВ: ШТЕТНИ ДОГОВОРИ СА ПРИШТИНОМ

15. 11. 2011.

Сви постигнути споразуми између Београда и Приштине у супротности су са интересиима Срба и онемогућавају наш опстанак на Косову и Метохији – рекао је данас, на конференцији за новинаре у Косовској Митровици, предсједник СНВ сјеверног Космета Милан Ивановић. – Споразум о слободи кретања и признање докумената које издају тзв косовске институције значи признање противправне државе Косово, а рјешење о „интегрисаном управљању“ предстваља и фактичко пуно признање Косова као државе – рекао је Ивановић.

Он је додао да се њиме прихвата „устав независне државе Косово будући да је саставни дио устава Косова Ахтисаријев план који предвиђа интегрисано управљање границама“. – Ово би представљало издају Срба и кршење Устава Републике Србије због чега ће се СНВ придружити иницијативи Заједнице српских општина КиМ и других организација да се утврди политичка и кривично – правна одговорност Борислава Стефановића за његово противуставно дјеловање – рекао је Ивановић и додао да је „Стефановић у својој болесној тежњи да постане нови Ахтисари или нови нобеловац занемарио интересе српског народа на КиМ и прихватајући Ахтисаријев план угрозио националне и државне интересе Срба и урушио Устав своје државе“.

Милан Ивановић је рекао да ће „због погубне политике коју предсједник државе Борис Тадић води према Косову СНВ покренути и питање његове одговорности“. Он је предсједника Тадића критиковао због одлука које, како је рекао, доноси и како „ћемо више изгубити, него што ћемо добити, због политике која нам узима Косово, води нас у амбис и противно уставу Србије прихвата губитак Косова“. – За предсједника Бориса Тадића, грађане Србије и државу Србији најбоље је рјешење хитно заказивање ванредних парламентарних и предсједничких избора – сматра Милан Ивановић.

Предсједник СНВ – а северног Космета Милан Ивановић оценио је као неприхватљиво и противуставно да се и у условима када Србе на Космету убијају, у условима ексалације насиља над њима, власт у Србији прихвата споразуме коју су, како је рекао, у супротности са Уставом и подлијежу не само политичкој, већ и кривично – правној одговорности.

Извор: ТВ Мост


Категорије:ДЕШАВА СЕ...