ДЕШАВА СЕ...

ДОГОВОРИ СУ У СУПРОТНОСТИ СА ИНТЕРЕСИМА СРБА НА КиМ


МИЛОВИЋ: ДОГОВОРИ СА ПРИШТИНОМ ШТЕТНИ ЗА СРБЕ 

17. 11. 2011.

Председник општине Звечан Драгиша Миловић рекао је данас, након разговора са шефом београдског преговарачког тима Бориславом Стефановићем, да су до сада постигнути споразуми са Приштином штетни по косовске Србе и интересе државе Србије.

„Поготову смо упозорили да никакве заједничке царине на Јарињу и Брњаку нису за нас прихватљиве. Дакле, показало се да после договора о царинском печату, Приштина и део међународне заједнице желе да од административних прелаза направи граничне. Ми се противимо томе“, рекао је Миловић новинарима испред зграде Владе Србије.

„Договори који су у супротности са интересима Срба и државе Србије не треба да се спроводе“, рекао је он. Након више од два сата разговора, Стефановић и представници општина дали су изјаве новинарима одвојено – косовски Срби испред зграде владе, а Стефановић у прес сали Владе Србије.

Миловић је још казао да су од Стефановића затражили да у наставку разговора са Приштином „пре свега узме у обзир да Србе на Косову убијају и да зато нико не одговара“.

Председник општине Звечан је додао да председници општина нису тражили прекид дијалога са Приштином, али су навели да се он мора преиспитати у тренутку када „некажњено убијају Србе“ на Косову.
„Очигледно да влада и шеф преговарачког тима имају другачије мишљење“, рекао је Миловић додајући да им је Стефановић најавио наставак разговора у понедељак у Бриселу.

Извор: Курир

Категорије:ДЕШАВА СЕ...