ДЕШАВА СЕ...

ДРАМА У ХАГУ – Ратко Младић добио је воду у плућима и замало се угушио и умро?!


ДРАМА У ХАГУ – РАТКО МЛАДИЋ СЕ ЗАМАЛО УГУШИО!

17.11.2011.

RATKO MLADIC
БЕОГРАД – Једва извукао живу главу.

Бивши командант Војске РС Ратко Младић добио је воду у плућима и замало се угушио и умро.
Како тврди Младићев адвокат Милош Шаљић, генерал се лекарима у Хагу жалио на стравичан бол, али добијао је уобичајене лекове, који су му стање учинили критичним.
– Кад је имао упалу плућа, жалио се лекарима на велики бол, али они нису благовремено реаговали, већ су му давали уобичајене лекове – каже Шаљић, и наставља:
– Кад су га одвели у болницу и видели воду у плућима, одмах су је пунктирали. Извадили су му два и по литра! Једва је дисао, и да му то нису урадили, не би преживео. Био је у колицима. Сада устаје, али само ако га неко придржи.
На Младићев захтев, четири специјалисте са ВМА – пулмолог, кардиолог, уролог и психијатар – дошла су у Хаг ове недеље да га прегледају.
Према речима доцента др Александре Дудварски, директорке Клинике за пулмологију, вода у плућима пратилац је великог броја обољења.Јавља се код запаљенских процеса, као последица попуштања срца, услед попуштања бубрега, ког неких малигнитета. Претресно веће Хашког трибунала наредило је јуче да Младић буде подвргнут детаљном лекарском прегледу, који ће обавити независни специјалиста.
Нерма Јелачић, портпаролка Трибунала, каже да је Ратко Младић у стабилном стању.
– Упала плућа је третирана, прегледали су га специјалисти које је тражио – рекла је она.
извор: курир
http://www.kurir-info.rs/vesti/ratko-mladic-se-zamalo-ugusio-149644.php