ДЕШАВА СЕ...

КОСМЕТСКИ СРБИ: ОДГОВОРНОСТ ЗА МУЧКО УБИСТВО САВА МОЈСИЋА СНОСЕ ОКУПАТОРИ КФОР И ЕУЛЕКС…


ПОРУКА ИЗ ГЕТОА: Косово је наша земља!!!

ПРАВДА| 16. новембар 2011. | 19:50

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Тачно у подне, више хиљада житеља севера КиМ са трга Шумадија у Косовској Митровици упутило је поруку међународној заједници, Приштини и властима у Београду, да за смрт Сава Мојсића, који је убијен само зато што је Србин, одговорност сносе Кфор и Еулекс, и да их убиство њиховог суграђанина, као ни претходна убиства хиљада Срба, неће поколебати у њиховој борби за опстанак на својој земљи и у својој држави Србији.

Митинг под називом „Бог све види“ организовале су локалне самоуправе четири северне општине – Лепосавић, Звечан, Косовска Митровица и Зубин Поток. Митинг је почео минутом ћутања за Саву Мојсића и све побијене Србе под покровитељством мировне мисије УН. О убијеном Мојсићу говорили су његове колеге, рођаци и пријатељи. На транспарентима које су држали грађани писало је: „Саво ми не заборављамо – Брђани“, „Ми смо хуманитарци а не криминалци“, „Нећемо границе и окове“…

Позивајући комшије Албанце да се врате традицији, да престану са убијањем Срба и да престану да верују туђинима, који за собом само сеју смрт зарад својих интереса, социолог Коста Гаљак, рођак и пријатељ настрадалих у терористичком нападу у Брђанима, запитао се: „Коме су Срби учинили зло, па да толико испаштају?“

Потпредседник Привредне коморе Косова и Метохије Витомир Јаћимовић, где је Мојсић био запослен, говорио је о врлинама које су красиле овог 28-годишњег младића, мучки убијеног надомак куће у којој је живео са породицом.

– Он је, као и многи младићи, животом платио то што је Србин – рекао је Јаћимовић и за сва страдања и убиства Срба оптужио Кфор и Еулекс, који су се, како је рекао, отворено ставили на страну злочинаца.

– Саво Брђанин, како је волео да га зовемо, оставио је траг који није лако пратити, јер је он био честит и несебичан, и поседовао је велику храброст – рекао је он и обећао да ће његове колеге и суграђани учинити све да му се оствари његов сан „о бољем животу на нашем Косову и Метохији“.

Рођак убијеног Мојсића и представник насеља Брђани Синиша Лазић подсетио је да су догађаји претходних година указивали шта може да се деси у овом насељу.

– Пуцњем у Саву пуцано је у све Србе – рекао је Лазић, и нагласио да ово убиство неће поколебати Србе да се изборе да на овим просторима буде Србија. Он је у име грађана одао признање председницима општина са севера КиМ за све што чине за српски народ.