ДЕШАВА СЕ...

МАРКО ЈАКШИЋ: ПОЛИТИКА СРБИЈЕ ЈЕ ДНЕВНА ПОЛИТИКА БЕЗ ГРАНИЦА У ПОПУШТАЊУ КАДА СУ У ПИТАЊУ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ, ДОСАДАШЊИ ПРЕГОВОРИ СУ ПОКАЗАЛИ ДА ВИШЕ ВРИЈЕДИ ВЈЕРОВАТИ ЕДИТИ ТАХИРИ НЕГО БОРИСЛАВУ СТЕФАНОВИЋУ.


Марко Јакшић: Нећемо побјећи са барикада

18. 11. 2011.  19:26h

Политика државе Србије је дневна политика без граница у попуштању када су у питању национални и државни интереси. У прилог томе говори одрицање од 15 одсто сопствене територије, чија се вриједност на економском тржишту креће између 10.000 и 11.000 милијарди америчких долара. Београд нам поручује да је све то зарад бољег живота. Како можете боље да живите ако се одрекнете свог богатства – каже у интервјуу за „Правду“ Марко Јакшић.

Како коментаришете позив на разговор шефа преговарачког тима Београда Борислава Стефановића, упућен предсједницима сјеверних општина КиМ, у вези са предстојећом рундом преговора у текућем дијалогу са Приштином?

– То су више куртоазни разговори, који ништа неће промијенити. Предсједници општина желе да покажу да поштују позив своје државе. Истовремено то ће бити прилика да предсједници општина јасно и гласно кажу оно што их обавезује а то су заједнички ставови усвојени на заједничкој сједници скупштина четири сјеверне општине који су у апсолутној супротности са понуђеним решењима кризе на северу КиМ.

Досадашњи разговори Београда и Приштине показали су да више вриједи вјеровати Едити Тахири него Бориславу Стефановићу чија су досадашња излагања о дијалогу неистине у циљу обмањивања српске јавности. Оно чега се ми на сјеверу КиМ бојимо јесте да ћемо поред држања барикада на административним прелазима, условљени резултатима његових преговора, морати да чувамо трафостанице, репетиторе и базне станице мобилне телефоније од Албанаца.

 

Извор: Правда

 

Категорије:ДЕШАВА СЕ...

1 reply »

  1. Ма дај, какве милијарде и доларе. Какав је то поремећај вредности и поређење са нечим на Косову је изван памети. ЧОВЕК, И САМО ЧОВЕК на Косову, светиње, праотачка заоставштина, то се не даје ни за какву цену.

    Свиђа ми се