ДЕШАВА СЕ...

Тачи је, како тврде извори блиски Харадинајевој Алијанси за будућност Косова, ликвидирао његовог брата Љуана, а Харадинаја, у договору с америчким амбасадором Кристофером Делом, по други пут отпремио у Хаг. На тај начин омогућио је себи и Деловом шураку, бугарском држављанину, сувласнику интернационалне компаније „ЕНКЕ Бектел“, да присвоје део од 320 милиона евра издвојених за изградњу деонице аутопута Врмница-Сува Река, од свега 34 км…


Тачи дневно зарађује 100.000 евра

Правда| 17. новембар 2011. | 19:22

ПРИШТИНА – Косовски премијер Хашим Тачи, звани Змија, бивши командант ОВК, који се налази на централној потерници МУП-а Србије због тероризма и од 2003. године због геноцида, своје енормно богатство и положај газде криминалних група, трафикинга, шверца дроге и, како наводи известилац Савета Европе Дик Марти, шефа криминалних група које су се бавиле трговином органима, стекао је захваљујући подршци ЦИА, по чијем је налогу постао командант ОВК и члан преговарачког тима у Рамбујеу.

Средином 90-тих Тачи је по налогу владе у егзилу, којом је руководио Бујар Букоши из Швајцарске, упућен у родну Дреницу, са задатком да ступи у везу са Адемом Јашаријем, оснивачем ОВК, и регрутује Албанце за обуку у Албанији. Њему је, како тврде извори „Правде“, стављено на располагање близу милион долара, што је Тачи искористио за финансирање подршке његовом плану да преузме функцију команданта ОВК и покрене друге видове борбе за независно Косово, што је подразумевало формирање терористичких група и нападе на српску полицију, војску и цивиле. Тачијева моћ вртоглаво расте, али му се на путу преузимања потпуне контроле испречио Рамуш Харадинај и група бивших припадника ОВК, попут Фатмира Љимаја и његовог клана, који је до пре годину дана чврсто контролисао подручје Призрена, Малишева и Суве Реке. Увиђајући опасност од све већег утицаја Харадинаја, Тачи је, како тврде извори блиски Харадинајевој Алијанси за будућност Косова, ликвидирао његовог брата Љуана, а Харадинаја, у договору с америчким амбасадором Кристофером Делом, по други пут отпремио у Хаг. На тај начин омогућио је себи и Деловом шураку, бугарском држављанину, сувласнику интернационалне компаније „ЕНКЕ Бектел“, да присвоје део од 320 милиона евра издвојених за изградњу деонице аутопута Врмница-Сува Река, од свега 34 км.