ДЕШАВА СЕ...

ХИТЛЕР ПОЧЕО ОВИ НАСТАВЉАЈУ, САМО ШТО ЈЕ ХИТЛЕР БИО МИЛОСРДНИЈИ ПРЕМА СРБИМА.


Србија мора бити конструктивна према суседима?!

18. 11. 2011.

Немачки амбасадор на Косову Ернст Рајхел изјавио је да његова земља очекује да Србија до 9. децембра пружи уверљиве доказе да одустаје од такозваних паралелних структура на северу.

Тиме би, сматра Рајхел, Србија доказала конструктиван однос према суседима, укључујући Косово.

У интервјуу за „Коху Диторе“ Рајхел је рекао да се не може очекивати да ће паралелне структуре бити уклоњене до деветог децембра али да уколико Србија жели да тог дана Савет министара ЕУ донесе одлуку о давању статуса кандидата, мора да нађе начин да покаже да је одустала од ових структура.

Представник Немачке на Косову је тражио да се настави технички дијалог Београда и Приштине, што, како је додао, не искључује да ће бити потребан политички дијалог.

„Треба да будемо уверени да се спроводе договорени споразуми. Време је кратко, састанак Савета министара ће бити 9. децембра, дакле потребно нам је што више поверења које може да се изгради не само новим споразумима већ и спровођењем ових која су до сада постигнута“, рекао је амбасадор.

По његовим речима, о северу може да се разговара али не ван оквира Ахтисаријевог плана у погледу статуса за општине на северу.

Извор: ТАНЈУГ

Категорије:ДЕШАВА СЕ...

1 reply »

  1. Istorija se periodično ponavlja na ovim prostorima pa mene neprijateljsko delovanje i ne iznenađuje. Ono što mene iznenađuje je to što ova vlast deluje toliko podanički da je to najblaže rečeno, najveća Srpska sramota od kako postoji Srpska država. Prosto se stiče utisak da u Srbiji neprijatelj ima i svoju vlast u strukturama Srpske države, koja otvoreno radi protiv Srpskog naroda. Srbi kao narod se zbog toga osećaju kao logoraši nad kojima se vrše svi mogući i nemogući eksperimenti u izdržljivosti poniženja, omalovažavanja, mazohizma, i međusobnog trvenja do iznemoglosti okrivljujući jedni druge, umesto stvatanja opčtenarodnog fronta za sopstveni spas od istrebljenja. Nemoć i apatija caruju dok Srpska inteligencija ćuti kao da ne postoji. To se dosad nikad u Srpskoj istoriji nije dogodilo. Znači li to da smo se totalno predali da ne želimo ni pokušati da se branimo i dali je ovo kraj našeg postojanja???

    Свиђа ми се