ДЕШАВА СЕ...

ВЕЛИКА АЛБАНИЈА ЈЕ ТЕОРИЈА ЗАВЈЕРЕ, КАКО ДА НЕ!!!


Албанци хоће границе из 1956. године!!!

17. 11. 2011.

Посланик „Скупштине Косова“ из Демократског савеза Косова Лутфи Хазири заложио се да се питање „граница Косова“ реши на основу граница које су важиле до 1956. године.
Хазири је учествујући у емисији КТВ „Интерактив“, рекао да општине Прешево и Бујановац у целини и рурални део општине Медвеђа треба да припадну Косову, док би општина Лепосавић требало да припадне Србији, изузимајући села у тој општини која су насељена Албанцима.

Према његовим речима, Прешевска долина или, како је рекао „Источно Косово“, које обухвата планине Карадак и Голак, „треба да буде део Косова“.

„Граница на Ибру, у Митровици, једино је постојала у време фашистичке окупације Косова, и никада пре ни после тога“, казао је Хазири.

Он је оценио да уместо разговора о евентуалној подели севера Косова, треба започети разговоре о „мењању садашњих граница и утврђивању територије Косова према границама из 1956. године“.

Хазири је рекао да ће се на тај начин „решити проблем у односима Косова и Србије и тиме допринети признању Косова од стране Србије“.

Извор: 24sata

Категорије:ДЕШАВА СЕ...