ДЕШАВА СЕ...

КОГА ТО МОЖЕ УСРЕЋИТИ СВИЈЕТЛА ЕУ БУДУЋНОСТ ПЛАЋЕНА СРПСКОМ КРВЉУ?


НЕБОЈША ЈОВИЋ: ПУТ ДО ПАКЛА

КОЛУМНА    19. 11. 2011.    16:50

Иако су сви председници општина са својим одборницима, сви делегати ЗСО, посланици свих странака на Космету, једном речју, све што је српско на северу, јасно исказали противљење суицидној Борковој „дипломатији“, он иритирајуће упорно инсистира на имплементацији договореног са Едитом Тахири, иако то није у његовој ингеренцији. Стога апелујем на јавност Србије да, уколико власт одустане од резолуције и одлучи да „Борков споразум“ спроведе у дело мимо Скупштине Србије, како би реализовала овај суицид са одузимањем српских таблица (сада) и српских докумената (недуго затим) Србима на Космету, као и обавезу Срба да узимањем албанских таблица постану држављани такозваног независног Косова (јер их само тако могу добити), спречи споразум којим се гази скупштинска резолуција о „безусловном враћању на стање од пре 25. јула на прелазима Јариње и Брњак“. Тако желе да нас Србе директно испоручује монструм-држави у којој је, ево, пала 1.002. српска жртва, где ни у једном случају убице нису кажњене, већ су по правилу НН лица, малолетни, малоумни или, пак, ухапшени, али после неколико месеци у тишини ослобођени.

Причу Борка Стефановића да „решење за Србе и државу нажалост неће бити добро“ причају свих ових година и Албанци и Ахтисари и ЕУ… Да ли је господин Стефановић реинкарнација Ахтисарија и неостварених албанских жеља, односно егзекутор над тежњама Срба да сачувају Србију на Космету и Космет у Србији? Питам се да ли то неко инсистирајући на што хитнијем инсталирању албанске царине, односно албанских институција на прелазима Јариње и Брњак, припрема терен да се под изговором да се изборни материјал не може доставити на Космет, не одрже српски избори на Космету? Својим преговорима Борко Стефановић нам је руке везао жицом, после чега нас је Кфор и окружио жицом, и такве би да нас испоруче монструм-држави у којој бисмо, обележени бројевима 1007, 1129, 1925… чекали када ћемо доћи на ред да будемо киднаповани (ради трговине људским органима), где би нам убијали децу (као у Гораждевцу) старе и немоћне (Столици-Обилић), раскопавали гробове (Клина), палили куће и цркве (17. март). Горбачов је, наводно помажући Совјетском Савезу, перестројком исти уништио, Русију угрозио и на ободе граница довео „западне пријатеље“. Стипе Месић је, наводно радећи на опстанку СФРЈ, радио против ње и на крају славодобитно признао: „Ја сам свој посао завршио, Југославије више нема“. Не смемо дозволити луксуз реализације споразума Борко Стефановић, Едита Тахири, како нам резултати тог споразума у скорој будућности не би рекли: „Одлично је урадио посао, српске државе и српског народа на Косову више нема“, а да нам потом господин Борко Стефановић поручује из Брисела или Вашингтона шта нам даље ваља радити.

Кажу да је пут до пакла поплочан најбољим намерама. Борко Стефановић је, изгледа, изградио алтернативни пут до пакла, званог „независно Косово“, који је поплочан најгорим намерама. Злонамерна је замена теза када се каже да барикаде морају бити уклоњене како би Србија ишла ка ЕУ, јер барикаде нису узрок, него последица покушаја успостављања институција независног Косова на северу. Зато, права порука би требало да гласи: „Срби, прихватите албанске царинике, па тако и албанску државу да би Србија ишла ка ЕУ“. Питам има ли ико права да ради свог пута у срећну (да ли?) „ЕУ будућност“, тражи од нас да добровољно будемо нове Коматине, Мојсићи, нови страдалници.

Кога то може усрећити „светла ЕУ будућност“, добијена проливањен крви Срба-мученика на Космету? Плашите ли се Бога ви који то тражите, ви који бисте можда тако нешто изгласали, ви браћо у централној Србији, који мирно све то посматрате, па самим тим и прихватате?

Аутор је председник Српског националног већа за Косовску Митровицу.

ИЗВОР: Правда

Категорије:ДЕШАВА СЕ...