ДЕШАВА СЕ...

СПЕКТАКУЛАРНИ ГОВОР ПРЕДСЈЕДНИКА БРИТАНСКЕ ПАРТИЈЕ НЕЗАВИСНОСТИ У ЕВРОПСКОМ ПАРЛАМЕНТУ


Фериџ: Ви овдје баљезгате, а Европа се распада

19. 11. 2011.

Предсједник Британске партије независности, контроверзни Најџел Фериџ, имао је још један упечатљив говор у Европском парламенту (ЕП), током којег је водеће људе Европске уније оптужио да су уништили Европу
Најзанимљивији посланик у ЕП и декларисани евроскептик на сједници у Стразбуру извријеђао је најистакнутије званичнике Уније.
– Европска унија вам се распада пред очима, а ви баљезгате најдосадније говоре икад. Налазимо се на ивици финансијске и друштвене катастрофе а данас у овој дворани имамо прилику да видимо четири особе одговорне за ту ситуацију. Ово је као роман Агате Кристи, гдје сви покушавају да открију убицу. Разлика је једино што овдје знамо ко су зликовци. Све вас треба најурити – рекао је Фериџ и при том показао прстом на предсједника Европске комисије Жозеа Мануела Бароза, комесара за економска питања Олија Рена, предсједника Европског савјета Хермана ван Ромпеја и министара финансија еврозоне Жан-Клода Јанкера.
Коментаришући промјене влада у Грчкој и Италији, Фериџ је истакао да су високи званичници ЕУ у тим земљама поставили марионетске владе.
– Када је грчки премијер Папандреу споменуо референдум насрнули сте на њега као крдо хијена. Уклонили сте га и поставили владу коју контролишете као лутке на концу. То вам није било довољно већ сте одлучили да склоните и Берлусконија, којег сте заменили колегом Монтијем, који је учествовао у креирању катастрофе зване евро – рекао је Фериџ
Он је изнио и тешке оптужбе на рачун њемачке канцеларке Ангеле Меркел.
– Живимо у Европи којом доминира Њемачка иако је пројекат ЕУ био усмјерен управо на то да спријечи такву појаву. Наши преци су ту цијену платили својом крвљу. Не желим да живим у Европи којом управља Њемачка – закључио је Фериџ.

 

Извор: Press online

Категорије:ДЕШАВА СЕ...

4 replies »

 1. Живимо у Европи којом доминира Њемачка иако је пројекат ЕУ био усмјерен управо на то да спријечи такву појаву. Наши преци су ту цијену платили својом крвљу. Не желим да живим у Европи којом управља Њемачка – закључио је Фериџ.

  Ni vecina nas Srba ne zeli u evropu kojom upravlja Njemacka.Ima li tu neke pravde da ti o sudbini odlucuju oni koji su te dva puta istrebljivali u istom veku

  Свиђа ми се

 2. sad sam na/ oko 22i 30h.11.12.2011.godine / b92,u emisiji utisak,kod one beckovicke odgledao ovog,,VELIKOG COVEKA,,britanskog parlamentarca u eu-sto porodica da vladaju,kobojagi uniji,SVAKA CAST COVEKU,IZVINITE NA IZRAZU,MORAM BITI VULGARAN,A LI SVI OSTALI SU KAO PICKE!xaista se izvinjavam,ali za pomenute reci,ali ovaj poslanik je SAMO REKAO,,ISTINU,,!

  Свиђа ми се

 3. Sva sreća da je ovo govorio jedan britanac a ne Srbin. Da je ovo govorio Srbin dosad bi po nama ponovo padale bombe. Ovako će bar koliko toliko oslabiti pritisak na Srpski narod u celini gledano, jer će se sad zlotvori malo morati pozabaviti sami sa sobom. Zaigrala je konačno mečka i pred njihovim vratima ali se boim da ćemo mi i to morati da platimo zajedno sa drugim malim narodima…

  Свиђа ми се

 4. Verujem da 80% Srpskog stanovnistva nece ovo procitati.Znam mnoge koji imaju PC,ali sluzi im samo za igranje pokera,farme i razno raznih igrica.Zalosno zar ne!!!!Mnogi jos uvek misle da ulaslkom Srbije u EU ,Srbiju ceka med i mleko.Kakva strasna zabluda.Srpski narod bi trebao takodje da zna da nas ovde u Nemackoj nezovu vise Srbi nego imamo zvanicno ime Srbi-Kosovari.Sutra ce nam ta ista EU Nemacka,izbrisati ime Srbija i dati ime Kosovo ako vec nemoze kao narod da nas unisti.Neko ce reci da sam luda kad ovako mislim,pa neka mi neko objasni kako onda moze u zvanicnom dokumentu da mi pise poreklo Srbisch(Kosovarisch) sta onda to znaci??? Ili mozda zato sto sam samo rodjena u Leskovcu? To bi moglo da se tumaci jedino da siptari i Albanija imaju pretenziju da njihova drzava doseze do Nisa.

  Свиђа ми се