ДЕШАВА СЕ...

ПРЕПИСАН РЕЦЕПТ ОД ШИПТАРА, ДАНАС АУТОНОМИЈА, СУТРА НЕЗАВИСНА ДРЖАВА А НАША СЛИЈЕПА ВЛАСТ ТО ИГНОРИШЕ.


Зукорлић: Аутономија Санџака је национални интерес Бошњака.

22. 11. 2011.

Санџачки муфтија Муамер Зукорлић пренио је данас словеначком амбасадору у Београду Францу Буту да је аутономија Санџака други национални интерес бошњачког народа, саопштено је из Мешихата Исламске заједнице (ИЗ) у Србији.
Зукорлић је истакао да је очување цејловитости и суверенитета БиХ „национални интерес број један свих Бошњака свијета“ као и кључни фактор стабилности и мира у региону.
„Други национални интерес бошњачког народа је аутономија Санџака која би се остварила дијалогом између легитимних представника Бошњака и надлежних власти чиме би се вратио осјећај сигурности грађана Санџака“, рекао је Зукорлић говорећи са делегацијом Амбасаде Словеније о могућим рјешењима проблема у вези са националним питањем Бошњака, њиховим статусом у Србији и региону.

Он је говорећи о враћању јединства исламске заједнице и проблемима у вези са Бошњачким националним вијећем оцијенио да је „агресија на исламску заједницу изазвала трајну несигурност припадника ислама“.

Из Мешихата ИЗ у Србији саопштено је да су се саговорници сагласили да је од изузетне важности да се „стварно стање“ у Санџаку представи свим важним међународним а посебно европским институцијама.

 

Извор: Blic online

Категорије:ДЕШАВА СЕ...