ДЕШАВА СЕ...

Против Борка 30 адвоката


22. 11. 2011. 12:11
Извор: Ј. Л. Петковић – Вести

У наредних пет дана знаће се тачан садржај иницијативе Скупштине заједнице српских општина Косова и Метохије за оцену уставности и законитости договора постигнутих током дијалога Београда и Приштине, као и да ли ће и против шефа преговарачког тима Борислава Стефановића бити засебно поднета кривична пријава.

Иницијативу пред Уставним судом у име Скупштине заједница заступаће адвокат Горан Петронијевић, који ће предводити тим од 29 адвоката који су се јавили да бесплатно помогну.

– У име локалне самоуправе и грађана српске националности разматра се подношење иницијативе за оцену уставности досадашњег тока преговора и могућност кривичне пријаве.

Пред нама је пуно материјала, консултујемо стручњаке за уставно право, занима нас и да ли је постојало овлашћење и за шта све, које је Влада Србије дала шефу преговарачког тима, објашњава Петронијевић.

Међу адвокатима који су се јавили да Скупштину заједнице заступају бесплатно је и Милинко Милинчић из Канаде који је послао анализу на четири стране.

Kако сазнају „Вести“, он наводи да можда постоји основа и за „подношење кривичне пријаве чак и за одавање државне тајне“, као и да „нико не може да у име Владе потписује нешто што је у домену Закона о државној граници, катастру или матичним књигма, јер је реч о кршењу основних уставни одредби о суверенитету и територијалном интегритету Републике Србије“.

Крију се потписи

Адвокат Милинчић наводи, сазнају „Вести“ да и поред бројних покушаја није успео да пронађе потписе нити документацију о преговорима које је Стефановић до сада у име државе водио.

 – Више је него очигледно да се нешто крије, иако су ти преговори били од изузетног јавног значаја. Јавност има право да са њиме буде упозната, навео је Милинчић у својој анализи.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/181439/Protiv-Borka-30-advokata

Категорије:ДЕШАВА СЕ...

2 replies »

  1. Treba tužiti Zapad za ubijenih 1000 Srba za vrema poslovanja NATO a na KOSMETU. Osim toga, mora se u Strazbur zbog oduzimanja osnovnih ljudskih prava. Bravo, verujte da imamo ogromne šanse!

    Свиђа ми се