ДЕШАВА СЕ...

ПРЕДСЈЕДНИК РУСИЈЕ ДАО НАЛОГ МИНИСТАРСТВУ СПОЉНИХ ПОСЛОВА ДА СЕ ПРОУЧИ НАЧИН НА КОЈИ ЋЕ СЕ ОДГОВОРИТИ НА ЗАХТЈЕВ КОСОВСКИХ СРБА ЗА ДОБИЈАЊЕ РУСКОГ ДРЖАВЉАНСТВА!!!


МЕДВЕДЕВ ДАО НАЛОГ ДА СРБИ ДОБИЈУ РУСКО ДРЖАВЉАНСТВО?!

23. 11. 2011.

Предсједник Русије Дмитриј Медведев дао је налог министарству спољних послова да се проучи начин на који ће се одговорити на захтјев више од 20.000 косовских Срба да добију руско држављанство, изјавио је данас у Москви стални представник Русије у НАТО-у Дмитриј Рогозин.

„Предсједник Русије је у току, зато МСП има налог да у складу са законима Руске Федерације проучи одређене могућности одговора“, рекао је Рогозин новинарима. Он је оцијенио да Русија „мора на неки начин да подржи духовно близак народ који се нашао у тако сложеном положају“.

Навео је да је молба косовских Срба „ситуација без преседана“, јер 22.000 косовских Срба истовремено тражи руско држављанство. Зато ће и реакција Русије бити „експериментална“, рекао је Рогозин коментаришући своју ранију изјаву да молбу треба да размотри предсједник Русије, у чијој се компетенцији и налази то питање.

 

Извор: Курир

Категорије:ДЕШАВА СЕ...

1 reply »

  1. Ovo je slika politike koju vodi koalicija na vlasti.Narod ostavljen na milost i nemilost Siptarima i Euleksu da se izzivljavaju nad njima terajuci i ovo malo naroda da napusti KiM. Ovo je poslednja slamka spasa za narod koji stoji na barikadama,a EPS im iskljucuje struju po 12 casova. Pitanje je sta ce i sa nama biti u dubini Srbije. Ako ovoga puta ispustimo priliku na izborima, Srbiji vise spasa biti nece. Mi zapravo i nemamo gde osim na istok,jer za poslednjih 200 godina zapad nam je dosao glave.

    Свиђа ми се