ДЕШАВА СЕ...

НАЦИСТИ ТУКЛИ ПЕНДРЕЦИМА ГОЛОРУКИ НАРОД, ПУЦАЛИ ГУМЕНИМ МЕЦИМА, БАЦАЛИ СУЗАВАЦ И ПОСЛИЈЕ СВЕГА ОТИШЛИ ПОДВИЈЕНИХ РЕПОВА!!!


КФОР ТУКАО СРБЕ ПЕНДРЕЦИМА!!!

24. 11. 2011.

У ноћи између среде и четвртка житељи Звечана спречили су припаднике мађарског контигента Кфора да пробију бетонску барикаду на магистралном путу Приштина-Лепосавић у месту Дудин крш надомак Звечана.

Наиме, у среду око 23 часа војници Кфора су транспортерима прешли барикаду и испред ње развукли бодљикаву жицу. Иза жице су формирали кордон под пуном ратном опремом. Са барикаде у Дудином кршу Срби који су ту дежурали позвали су помоћ. После оглашавања сирене у Звечану грађани су се у великом броју упутили ка барикади.

Као одговор на Кфоров покушај да уклони барикаду постављену пре четири месеца, народ је уклонио жицу и насрнуо на транспортер, а мађарски војници Кфора бацили су сузавац.

Кфор је употребио пендреке и гумене метке, а у знак упозорења пуцали су у ваздух бојевом муницијом. Један део окупљених Срба је носио заштитне маске, док су онима који их нису имали, а претрпели су дејство сузавца, помоћ пружиле дежурне екипе домова здравља из Звечана и Косовске Митровице.

Повређених бојевом муницијом није било, а око сто Срба је претрпело дејство сузавца, који је, осим сузења очију, изазвао и тешко гушење. Лекарска помоћ је указана и грађанима који су задобили повреде од  удараца пендреком по глави и телу.

После сукоба са Кфором, Срби су камионима довезли нове количине шљунка и земље, и ојачали барикаду, које је била делимично оштећена. Војници Кфора су се потом повукли у правцу јужне Косовске Митровице.

Извор: Правда