ДЕШАВА СЕ...

ПРЕДСЈЕДНИК ОПШТИНЕ ШТРПЦЕ: ПРЕГОВОРИ СУ НЕПОВОЉНИ ПО СРБЕ И ТРЕБА ИХ ПРЕКИНУТИ ОДМАХ!!!


Звонко Михајловић: Прекинути дијалог у Бриселу!!!

24. 11. 2011.

Преговори који се воде у Бриселу су врло неповољни по Србе и треба их прекинути што прије, сматра Звонко Михајловић, предсједник Општине Штрпце која функционише по систему Републике Србије.
Михајловић је у изјави за КИМ радио казао да су до сада постигнути договори увод за признање независности Косова.

„Судећи по првим договорима који су постигнути између Борислава Стефановића и Едите Тахири, који врло су неповољни по српску страну, мислим прије свега на договор из области о слободи кретања то нас на неки начин уводи у фазу признавања независности Косова. И остали договори ће ићи у том правцу. Лично мислим да би требало прекинути преговоре, док се не промијени однос снага у свету, док иза Срба не стану наши истински пријатељи као што су Русија, Кина, Индија, Бразил и други“, сматра Михајловић, иначе члан Српске радикалне странке.

Говорећи о приватизацији Инекс СКИ центра Михајловић је казао да је то пљачка имовине Републике Србије, јер је она једини власник цјелокупне имовине.

„Приватизацију, коју планира да спроведе такозвана Косовска агенција за приватизацију, није дакле уопште приватизација већ покушај пљачке имовине Републике Србије, која се налази на територији Општине Штрпце. Инекс СКИ центар има свог власника а то је Република Србија и једино она има право да приватизује ту имовину и нико други“, закључио је Михајловић.

 

Извор: Радио КиМ