ДЕШАВА СЕ...

ПОТПИСИВАЊЕ ПЕТИЦИЈЕ ЗА ДОБИЈАЊЕ РУСКОГ ДРЖАВЉАНСТВА ПОЧИЊЕ СУТРА НА СЈЕВЕРУ КОСМЕТА


СРБИ СУТРА ПОТПИСУЈУ ПЕТИЦИЈУ ЗА ДРЖАВЉАНСТВО

25. 11. 2011.

Потписивање петиције којом Срби са Космета траже од власти Русије да им омогући руско-српско држављанство, са молбом да их само Москва „заступа пред светом“, требало би да сутра почне на сjеверу Космета, пишу београдски медији.

Аутор петиције је Радомир Ћурђевић, који је изјавио да је потписивање прије неколико дана почело у Подгорици и Републици Српској, гдје живе Срби расељени са Косова, и да је сакупљено више од 50.000 потписа. „Једини проблем биће потписивање петиције у енклавама на Космету.

Рок за потписивање није ограничен. Желимо да сакупимо бар милион потписа, јер је наш крајњи циљ конфедерација или нека врста федерације са Русијом“, рекао је Ћурђевић.

Извор: ТВ Мост

Категорије:ДЕШАВА СЕ...

4 replies »

  1. Ma jeste, sve vas Rusi cekaju da vam daju drzavljanstvo… za bracu koja zive na Kosovu voleo bi da dobiju a vi ostalo smirite se malo… meni otac radi 10 godina u Rusiji pa malo malo mora dolaziti vaditi vizu, nikakve povlastice nema a pri tom placa porez Rusiji, kome ga vi placate? ja kad odem u Rusiju karticu za mobilni ne mogu izvaditi kao stranac vec mi drugi moraju vaditi a vi bi sa jednim poptisom drzavljanstvo… ne ide to tako nono

    Свиђа ми се