ДЕШАВА СЕ...

ПРЕДСЈЕДНИК ОПШТИНЕ ЗВЕЧАН: КФОР РАДИ ОНАКО КАКО ПРИШТИНА ОДЛУЧУЈЕ!!!


МИЛОВИЋ: ПРИШТИНА НЕРВОЗНА А КФОР РАДИ У ЊЕНУ КОРИСТ!!!

25. 11. 2011.

Предсједник Општине Звечан Драгиша Миловић изјавио је КФОР ради онако како Приштина одлучује и да Срби са сјевера Косова и Метохије неће погоршати безбједност и нарушити ионако тешку ситуацију.

Миловић је за КиМ радио рекао да је изјава команданта КФОР-а Ерхарда Древса да на сјеверу Космета може доћи до ескалације насиља забрињавајућа за све који живе на Косову и Метохији.

„Очигледно је да те најаве долазе из Приштине. Како сам Древс каже, Приштина постаје нервозна, а ми очекујемо од њега и свих представника КФОР-а да у складу са мандатом и у складу са Резолуцијом 1244 одрже стабилност и безбједност свих који живе на Космету“, рекао је Миловић.

Он је истакао да КФОР не поштује договор да се не повлаче једнострани потези и нагласио да ће барикаде остати све док се не пронађе рјешење за административне прелазе Јариње и Брњак. „Наши ставови су познати. Дакле не може се административна линија сматрати граничном. Потребно је повући такозване царинике из Приштине са прелаза, вратити стање од 25. јула, и самим тим ће и те барикаде бити уклоњене“, подсетио је Миловић.

КФОР има пуну слободу кретања и са представницима КФОР-а смо се договорили да једностраних потеза не смије бити.Са друге стране као одговор имамо покушај насилног разбијања барикада у Дудином кршу, додао је он.

Миловић је поновио и да не подржава концепт интегрисаног управљања  јер то није чак ни у складу са планом у шест тачака генералног секретара УН Бан Ки Муна.

 

 

Извор: ТВ Мост

Категорије:ДЕШАВА СЕ...