ДЕШАВА СЕ...

ДЕЛЕГАТИ СКУПШТИНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ОПШТИНА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ ЗТРАЖИЛИ ОД ТАДИЋА, ДАЧИЋА И СТЕФАНОВИЋА ДА ПРЕСТАНУ СКЛАПАТИ ДОГОВОРЕ КОЈИ СУ ШТЕТНИ ПО СРПСКЕ НАЦИОНАЛНЕ ИНТЕРЕСЕ!!!


СЗОКИМ: ЈЕДИНСТВЕНО О СИТУАЦИЈИ НА КОСМЕТУ!

27. 11. 2011.

Делегати Скупштине заједнице општина Косова И Метохије затражила су данас на састанку у Косовској Митровици од председни ка државе Бориса Тадића, заменика премијера Ивице Дачића и шефа преговарачког тима Београда Борка Стефановића “да поштују одлуке највишег органа власти Србије и да престану да склапају договоре са албанском страном на штету српских националних и државних интереса”.

По њима једино прихватљиво решење за Србе на Косову је враћање стања на административним прелазима Брњак и Јариње на период пре 25. јула што је у складу и са Декларацијом Народне скупштине Републике Србије усвојене 30 јула ове године, закључено је на седници.

Скупштина ЗОКИМ подржава одлуке одборника са севера покрајине да сви договори и споразуми које је постигао Борко Стефановић неће бити примењивани на Косову где год је то могуће , закључили су делегате и нагласили да подржавају закључак председника четири Општине са севера да је недопустив било какав споразум о тзв. интегрисаном управљању царином.

На седници је речено и да је СЗОКиМ овластила адвокатски тим од тридесетак адвоката на челу са Гораном Петронијевићем , да предузму законске радње против Борка Стефановића за кога тврде да својим деловањем крши Устав Србије.

Поздрављено је постигнуто јединство српског народа на Косову и брига највишег руководства Русије на челу са Димитријем Медведевим који схватају апел Срба за двојним држављанством као начином за опстанак .

Осуђени су “некоректни поступци председника Србије Бориса Тадића према појединим председницима са севера Космета као и дисциплиноване посланике из редова владајуће коалиције који су стали на страну народа”.

На седници у Косовској Митровици разговарано је о актуелној ситуацији на Косову и Метохији.

Извор: ТВ Мост

Категорије:ДЕШАВА СЕ...