ДЕШАВА СЕ...

СНС: СРБИЈА ВИСОКОЗАДУЖЕНА ЗЕМЉА!


27.11.2011 12:46

СНС:Кривична одговорност за презадужење државе

БЕОГРАД – Српска напредна странка захтева кривичну одговорност за „све оне који су задужили и презадужили државу, без икаквих критеријума“, изјавила је данас Функционер те странке Зорана Михајловић.

Михајловић је на конФеренцији за новинаре поновила да СНС тражи расписивање парламентарних избора и навела да су разлози за то и што је земља презадужена и због „пораста криминала и корупције“.

Она тврди да је Србија задужена око „80 одсто БДП, што је сврстава у ред високо задужених земаља“ и запитала по којим је критеријумима то урађено.

Према њеним речима, у последње три године влада је задужила земљу за око 6 милијарди евра, а са тим новцем, како тврди, могла је да се изгради комплетна саобраћајна инФраструктура или да буду „изграђена два и по Јужна тока кроз Србију“.

Михајловић је казала да напредњаци очекују и траже од Агенција за борбу за против корупције да преиспита, како је рекла, све политичаре који су се веома брзо и енормно обогатили од када су дошли на јавне Функције, а међу њима „посебно потпредседнике Демократске странке“.

Одговарајући на питања везана за хапшење руског бизнисмена Владимира Антонова у Лондону, у контексту преговора о успостављању стратешког партнерства између компаније „Балтик Авиејшн Системс“ и „Јат ервејза“, Михајловић је рекла да СНС сматра да треба претходно испитати порекло имовине и капитала свих који желе да у Србији учествују у процесу приватизације.

извор: Танјуг