ДЕШАВА СЕ...

450 ГОДИНА ПОКРОВСКОГ САБОРНОГ ХРАМА – МОСКВА, ПРЕДАВАЊА О ВЕЗИ СРБА И РУСА ПРЕКО ВИНЧАНСКЕ КУЛТУРЕ


СВИМ ПОШТОВАОЦИМА СРПСКЕ И РУСКЕ КУЛТУРЕ
ВСЕМ УВАЖАЮЩИМ РУССКУЮ И СЕРБСКУЮ КУЛЬТУРУ
Удружење Ћирилица ФБР

ПОЗИВНИЦА ЋИРИЛИЦА

Поштовани пријатељи,
У прилогу Вам шаљем позивницу и плакат како бисте Ви, Ваши блиски и пријатељи посетили предавање која су посвећена великом јубилеју не само за руску културу него и за српску и светску културу а то је 450 ГОДИНА ПОКРОВСКОГ САБОРНОГ ХРАМА на (пре)Красном тргу у Москви, који је један од најлепших православних и уопште храмова на свету.

Не само да је пожељно да својим присуством увеличате ове скупове већ је наша жеља да се поводом овог празника што више плаката које смо урадили у формату 70 см х 50 см појаве на улицама наших градова у Србији и у просторима у којима што више људи може да се упозна са овим значајним јубилејем. Зато можете да наручите плакат односно плакате у оном броју колико можете да истакнете на прометним местима у граду.

Молимо Вас да проследите овај плакат и позивнице како би што већи број људи посетио ова предавања и упознао се на који је начин култура Винче повезана са руском културом и традицијом.

Због великог интересовања за обележавање 450 ГОДИНА ПОКРОВСКОГ САБОРНОГ ХРАМА на (пре)Красном тргу у Москви организовано је неколико предавања и у Београду на Правном факултету, Мегатренду и Машинском факултету Универзитета у Београду.

Божидар Митрович, д.ю.н., Адвокат
Председатель Региональной общественной организации ОБЪЕДИНЕНИЕ СЕРБОВ, Москва
тел. (+7929) 9 32 23 72
тел. в Белграде (+38164) 353 88 49
Божидар Митровић

1 reply »

  1. СпасиБо Вас и Ваше добро дело да истакнете ову позивницу на Вашем сајту. Надам се да ће се наћи место и за плакат који открива континуитет културе Винче и МосКоВије.
    У знак благодарности за Ваше читаоце одговор на питање КАКО СЕ НА СРПСКОМ ЈЕЗИКУ КАЖЕ РЕЧ Хвала:
    На српском се реч Хвала каже СпасиБо јер је састављена од две српске речи СПАСИ БОЖЕ мог саговорника који чини добро дело.

    Божидар Митровић

    Свиђа ми се