ДЕШАВА СЕ...

НАСТАВЉА СЕ АТАК БАЛИСТА НА СВЕ СРПСКО!!!


У Ђаковици срушена српска кућа!!!

28. 11. 2011.

У Ђаковици је јуче порушена породична кућа Србина Звонка Антића, који у статусу расељеног лица са Косова и Метохије живи у Будви дуже од 12 година, саопштено је из Савеза удружења расељених из Црне Горе.
Како тврде, рушење куће породице Антић у некадашој Његошевој улици у Ђаковици започето пре десетак дана, тако што су Албанци најпре однели цреп са крова, а онда, и сву осталу грађу која је била употребљива.

“Од куће су остале само зидине, а Звонко Антић је преко Савеза удружења расељених у Црној Гори о догађају обавестио Министарство за Косово и Метохију Владе Србије у Београду и канцеларију УНХЦР – а у Подгорици”, наводе у овом удружењу.

Антић је, будући да се овај злочин над његовом имовином десио наочиглед косовске полиције, најавио тужбу за надокнаду штете против привремених косовских институција.

У Ђаковици је до 1999. Године живело преко 12 хиљада Срба а данас српство у овом граду чува пет старица смештених у конацима недавно обновљене цркве Пресвете Богородице, која је преименована у манастир.

Савез удружења расељених у Црној Гори најоштрије осуђује чин рушења куће породице Антић у Ђаковици.

У овом Удружењу оцењују да је ово акт којим се поручује“да на Косову не важе никакви земаљски закони и да Срби и Црногорци немају право на живот и заштиту имовине”.

“Рушење куће Антића је и порука да је Србима и Црногорцима забрањен повратак у Ђаковицу”, каже се у саопштењу савеза удружења који је потписао председник Миленко Јовановић.

“На потезу су УНМИК, КФОР и ЕУЛЕКС, од којих очекујемо да ће коначно почети да штите и праве жртве насиља на Косову и Метохији – Србе и Црногорце, али и њихову имовину”, каже се у саопштењу достављеном КиМ радију.

 

Извор: Радио КиМ

Категорије:ДЕШАВА СЕ...