ДЕШАВА СЕ...

Позадина прекјучерашње бруталне акције Кфора је подмићивање Албанци дали кфоровцу 350.000 евра за напад на Србе!


Албанци дали кфоровцу 350.000 евра за напад на Србе!
Среда – 30.11.2011

KFOR ALO
Представник привремених институција Косова у Приштини дао је 350.000 евра једном од команданата Кфора да би ова војна мисија баш на Дан албанске заставе и уочи нове рунде преговора Београда и Приштине изазвала нови инцидент на северу и кренула у жестоку акцију уклањања барикада!

Како сазнајемо, новац је дат представнику немачког контингента Кфора, а договор је пао у једном приштинском ресторану у ком се најчешће и склапају ови послови. 

Ову информацију је за „Ало!“ потврдио и један од лидера Срба са севера покрајине који подсећа да представници Приштине најчешће женама или новцем купују наклоност међународних представника!
– То је већ јавна тајна да је један од старешина из немачког контингента Кфора примио 350.000 евра, и то свега неколико дана пре ове акције. За мене то није ништа ново ни неочекивано, јер се зна којим све каналима Приштина лобира за своје интересе. Сетите се само да је претходни командант Билер у вези с Албанком, а да је Марти Ахтисари с Косова отишао с кофером пуним пара – објашњава наш саговорник и додаје да је симптоматично да је акција Кфора уследила непосредно пошто су се председници општина са севера са представницима ове војне мисије договорили да неће бити једностраних и насилних акција, а возилима Кфора омогућен је несметан пролаз кроз барикаде.
– Уместо да се решење нађе у договорима, уследила је једна од најбруталнијих акција НАТО на Косову, у којој су коришћени и водени топови, сузавац, гумени меци, шок-бомбе и сачмарице – додаје лидер са севера.
Очигледно је да је циљ Кфора, односно косовских Албанаца, био да блокирају Србију да добије статус кандидата за ЕУ. Милан Ивановић, председник Српског националног већа с Косова, каже да је јасно да Кфор ради у интересу Хашима Тачија.
– Не би био први случај корумпираности међународних представника, то је опробан рецепт – дају им се новац или жене, зависи ко шта више воли, а заузврат добијају подршку какву желе – каже Ивановић.
Својевремено је председник Америчког савета за КиМ Џим Џатрас изнео детаље извештаја америчке службе „Глобал информејшен систем“ да је изасланик УН-а за Косово и Метохију Марти Ахтисари примио новац од албанске мафије за независност Косова. Медији су тада његово име повезивали и са подвођењем девојака као бонусом за добро обављен посао. Причало се да су албански привредници финанијски обезбедили и Медлин Олбрајт, Ричарда Холбрука и Веслија Кларка, који су добијали истакнута места у високопрофитним косовским предузећима.
За два шефа Унмика, Бернарда Кушнера и његовог наследника Михаела Штајнера, објављено је да су били у везама с младим Албанкама.

Кфор ни мртве не пропушта!
Због блокаде Кфора, који је акцијама у понедељак одсекао општину Зубин Поток од Звечана и Митровице, група Срба је у ноћи између понедељка и уторка обилазним путевима, по њивама и кроз шибље, на рукама пренела ковчег са мртвацем! У Зубином Потоку у току јучерашњег дана није било нових акција Кфора, али је грађанима који дежурају на барикадама запрећено да ће на њих бити пуцано ако крену према војницима Кфора. Иако је председник ове општине Славиша Ристић на састанку са представницима ове мисије покушао да их уразуми, договор није постигнут. Кфор је захтевао да на барикади коју је заузео направи контролни пунк, на шта Срби нису пристали. Истовремено, на овом месту наставили су да се групишу немачки војници, а Срби да довозе камионе са земљом да би заградили Кфор.

Повређени се опорављају
Иван Вучинић (26) из Зупча, који је у акцији Кфора задобио најтеже повреде, успешно се опоравља у болници у Митровици, као и остали Срби који су задобили теже повреде од сузавца, гумених метака, шок-бомби и сачмарица. Међу повређенима је и председник општине Косовска Митровица Крстимир Пантић, коме је лекарска помоћ пружена на барикадама.
– Испрскали су ме сузавцем право у лице, тако да сам задобио и неколико опекотина, али ми је помоћ пружена на лицу места. Два сата због спреја нисам буквално могао да гледам и сада осећам благо пецкање – каже за „Ало!“ Пантић.

ИЗВОР:Милица Дакић – АЛО