ДЕШАВА СЕ...

СВЈЕДОК ПРОТИВ ШИПТАРСКИХ КОЉАЧА ИЗВРШИО САМОУБИСТВО?!! КАКВА „СРЕЋНА СЛУЧАЈНОСТ“ ЗА ТЕРОРИСТЕ ЉИМАЈА И ТАЧИЈА!


Еулекс: Зогај извршио самоубиство.

30. 11. 2011.

Заштићени свједок на суђењу Фатмиру Љимају и још деветорици припадника бивше тзв. ОВК оптуженима за ратне злочине у логору Клечка на Космету Агим Зогај извршио је самоубиство, потврдио је вечерас Еулекс.

„Агим Зогај, ‘Свједок Х’, трагично је себи одузео живот. То је нешто што ниједан програм за заштиту сведока на овом свијету не би могао да спријечи“, рекао је шеф Мисије ЕУ на Космету (Еулекс) Гзавије де Марњак.

Марњак је осудио оне који, како је рекао, желе да његову смрт претворе у политичко питање или који покушавају да другоме припишу кривицу да би стекли поене, саопштила је служба за информисање Еулекс.

„То не служи ничијем интересу а понајмање г. Зогају или његовој породици. То је, прије свега, трагедија за његову породицу и његове пријатеље. И то никада не смијемо да заборавимо. На суду правде је да утврди кривицу или невиност људи и ни на коме другом. Није на улици, није на медијима, није на кафићима“, рекао је Марњак.

Марњак је рекао да је протеклих седмица, од смрти Зогаја, који је нађен објешен 28. септембра у једном парку у Њемачкој, велика пажња посвећена заштити свједока на тзв. Косову, додајући да у покрајини није задовољавајућа ситуација по том питању.

„Еулекс ће наставити да користи све своје ресурсе, вјештине и искуства свог особља у овој високо специјализованој области да би тзв. Косову дао вријеме прије него што би оно могло да преузме тако пресудне и битне одговорности за свако друштво у развоју“, истакао је Марњак.

 

Извор: ТАНЈУГ

Категорије:ДЕШАВА СЕ...