ДЕШАВА СЕ...

КОНУЗИН: РУСИЈА ЋЕ НАСТАВИТИ ПОЛИТИЧКИМ И ДИПЛОМАТСКИМ МЕТОДАМА ДА ПОДРЖАВА СРБИЈУ!


Конузин: Настављамо да подржавамо Србију око Косова!

02. 11. 2011.

Русија ће наставити политичким и дипломатским методама да помаже и пружа максималну подршку Србији у решавању проблема са Косовом и Метохијом, изјавио је данас руски амбасадор у Београду Александар Конузин.
Руски амбасадор је новинарима у Привредној комори Србије казао да ће Русија Србима на Косову и Метохији послати и хуманитарну помоћ, наглашавајући да треба да се достави око 100 тона хуманитарне помоћи.
Према његовим ријечима, потпуно разумије очајнички положај у коме се Срби на Косову налазе али не може да испуни захтев да они добију руско држављанство јер то није предвиђено руским законима.

„У Русији постоји закон који се односи на држављанство и у складу са тим руско држављанство могу да добију људи који одредјени период живе у земљи, имају стални законски приход од одредјеног посла, говоре руски језик. Ми у складу са тим законодавством не признајемо двојно држављанство“, објаснио је Конузин.

„Чињеница да десетине хиљада људи тражи помоћ у иностранству ван граница своје земље значи да међународна заједница није успела да ријеши проблем“, казао је Конузин.

Извор: Blic online