ДРУШТВО

КПС ХАПСИ СРБЕ КОЈИ ИМАЈУ „СТАРЕ“ – ВАЖЕЋЕ ТАБЛИЦЕ ДРЖАВЕ СРБИЈЕ!!!


КПС привела и казнила око 20 Срба због „старих“ таблица
02.12.2011. 17:52 /Срна/

KPS

КПС полиција је у рејону Пећи од јутрос привела и казнила двадесетак Срба, власника аутомобила са „старим“ регистарским ознакама тог града, док у „Тачијевом МУП-у“ тврде да још није ступила на снагу „уредба о забрани кретања аутомобилима са старим регистрацијама“, јавља дописник Срне.
Због непоштовања ове уредбе „косовске владе“, чији је почетак примене раније најављен за 1. јануар 2012. године, приведено је и десетак расељених лица са привременим боравком у Црној Гори.
Из „Косовске“ полицијске службе (КПС) наводе да је ступила на снагу уредба о реципроцитетним мерама и са Црном Гором и са Србијом.
Председник Црногорске народне партије Косова Лазар Радуловић изјавио је да је од јутрос у више наврата покушавао да добије уредбу, чија је примена почела јутрос, а да му је „ресорни министар“ Бајрам Реџепи рекао да та уредба још није ступила на снагу.
„Нажалост, ситуација на терену је другачија. Људи се приводе и кажњавају иако, како тврде званичници косовског МУП-а, уредба још није ступила на снагу“, додао је Радуловић.
Власници аутомобила плаћају казне од 35 до 100 евра у зависности од кубикаже аутомобила.
Бриселским споразумом од 2. јула ове године предвиђено је да се до краја године „угасе“ регистарске ознаке које издаје МУП Србије са називима градова на КиМ, али је према тврдњама шефа београдског преговарачког тима Борислава Стефановића споразум једнострано примењен, пошто МУП Србије још није издао наредбу или упутство о условима кретања по централној Србији возилима са регистрацијама које издаје „косовски МУП“.