ДЕШАВА СЕ...

Протестни одбор особа са инвалидитетом (ОСИ) најавио је за четвртак блокаду аутопута Нови Сад-Суботица и Београд-Ниш


ОСОБЕ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ НАЈАВЉУЈУ БЛОКАДУ ДВА АУТОПУТА 
02.12.2011. (БЕТА)

KOLICA

БЕОГРАД – Протестни одбор особа са инвалидитетом (ОСИ) најавио је за четвртак, 8. децембар, блокаду аутопута Нови Сад-Суботица и Београд-Ниш, а као основни разлог за протест наводи се лош положај те популације.
У саопштењу Протестног одбора најављено је да ће блокаде путева почети у пет минута до поднева, а о томе ће претходно бити обавештене надлежне полицијске управе.
Особе са инвалидитетом су током септембра и октобра протестовале испред зграде Владе Србије у Београду тражећи да се увећају износи за тугу негу и помоћ, као и да се износи тих надокнада изједначе за цивилне инвалиде и ратне војне инвалиде.
Захтев особа са инвалидитетом био је и доношење закона о инвалиднинама. „Са жаљењем вас обавештавамо да до сада договори Радне групе основане по питању решавања захтева за повећање додатка за туђу негу и помоћ особама са инвалидитетима нису донели резултате, те смо принуђени да радикализујемо протесте“, наводи се у саопштењу Протестног одбора.
Саопштење је потписао председник Одбора Стеван Луковњак, који је и председник Савеза параплегичара и квадриплегичара Војводине.