ДЕШАВА СЕ...

ЈАГЊЕНИЦА: КФОР СЕ УТВРЂУЈЕ ЏАКОВИМА СА КАМЕЊЕМ И ПЕСКОМ, СА ОКОЛНИХ БРДА СНИМАЈУ ГРАЂАНЕ НА БАРИКАДАМА…


КФор се утврђује у Јагњеници, Срби дежурају

02.12.2011 17:01

ЈАГЊЕНИЦА – Војници КФора додатно су данас ојачали свој логор у Јагњеници великим џаковима испуњеним каменом и песком.

Унутар логора, који се простире до суседног  села Чабра у коме живе шиптари, налази се мноштво војних камиона, оклопних транспортера и џипова.

На узвишењу изнад логора, у шуми, могу се приметити војници КФора који камером снимају грађане окупљене на барикадама у Јагњеници.
Војници се такође налазе и на њиховим возилима, којима су у понедељак препречили пут који води ка Звечану, претходно пробивши барикаду коју су Срби поставили.
Камиони и аутобуси који су тада уклоњени и оштећени у акцији и даље се могу видети у Јагњеници а у кругу који су војници КФора опасали бодљикавом жицом налази се и пар путничких аутомобила који су ту остали након последње акције КФора.
У суседном Зупчу отворена је једна саобраћајна трака, тако да су путничка возила данас могла по цик-цак линији да саобраћају на путу Косовска Митровица – Рибариће.
Грађани су и данас били на барикади у Јагњеници, а међу њима је био највећи број жена, које дежурају дању, а мушкарци ноћу.
Једна од њих, Рада Капетановић из Зубиног Потока, каже да ће на барикадама остати док се не нађе компромисно решење, цитирајући речи председника Србије да не може једна страна да изгуби све, а друга све да добије.
“Верујем да ми као народ имамо право да покажемо да смо незадовољни. Очекујем да дође до неког договора, јер смо ми дали довољно времена и међународној заједници и српској власти да започне неке преговоре и да изађу са неким планом”, рекла је она.
Капетановићева тврди да су Срби на барикадама свесни да сами не могу ништа да постигну и да се одбране, али да је на грађанима да дају времена свима да виде да су им основна људска права угрожена.
“Наш захтев је да останемо овде, будемо део Србије и да будемо равноправни грађани, а не грађани другог реда“, додала је она.
Срби дежурају данас и на осталим барикадама а ван Функције и у блокади су и два званична административна прелаза на северу Косова Јариње и Брњак, па се тако из правца централне Србије и обрнуто долази заобилазно, шумским, макадамским путевима.

ИЗВОР: ТАНЈУГ

2 replies »

  1. Sve mi se cini da ce s brda ispaliti par hitaca po sebi a posle udariti po nasima iz svega zivog. Ne bi im bilo prvi put da koriste takav scenarijo. Kad god su rekli da su za mirno resenje ubrzo je radila njihova demokratija bombi

    Свиђа ми се