Балкан

Деретић: Београд под уценом, Меркелова поднела три списка људи са власти који су покрали донације!


Деретић: Београд под уценом, Меркелова поднела три списка људи са власти који су покрали донације!

децембар 3, 2011 — Небојша

Са једне нишке телевизије у Емисији „Полигон – Политички ммагазин “ у којој је био Гост академик Јован И. Деретић извукао сам један битан детаљ који објашњава стрмоглаво „јуришање“ Тадићевог режима да све већим уступцима шиптарској страни, кроз тзв. „преговоре о техничким питањима“, њиховој такозваној „Републици Косово“ фактички да све прерогативе једне независне државе и тако фактички призна „реалност“, односно независност Косова.

Када је долазила у Београд, Ангела Меркел је поднела 3 списка људи са власти који су покрали паре од донација, повољних кредита и путем махинација из транзиције. Меркелова је у име Европске Уније тражила да се ти људи похапсе, да се те паре врате држави. Шаховским речником речено, Меркелова је људе из врха власти довела у шах-мат позицију, може се претпоставити како се налазе под страховитим уценама, и да не би добили мат и били судски гоњени од Европске Уније, они послушно испуњавају све захтеве да отцепљеном Косову дају све атрибуте државности и тако признају његову независност! У ту сврху треба да послуже најављњени преговори у Бриселу о интегрисаном управљању границом. Ако га Борислав Стефановић потпише то би био последњи чин издаје, фактичког признавања независности тзв. „Републике Косово“.

Иначе, интегрисано управљање границом, је европски концепт међудржавног разграничења, како је то у медијима објаснио Слободан Самарџић из ДСС-а. Претходно је Борко Стефановић, како шиптари тврде, споразумом  с краја јуна о слободи кретања, тзв. „Републици Косово“, већ дао атрибуте државности, јер ће Срби морати личне карте, возачке дозволе и пасоше да узимају из Приштине, као и таблице за аутомобиле. Рок да Срби с Космета замене своја садашња српска документа шиптарским је 1.јануар идуће године.

Ако уз све ово већ потписано Борко у Бриселу потпише споразум о интегрисаном управљању границом, односно сада административним прелазима, то ће бити крај! Србија ће тим међудржавним разграничењем фактички и статусно признати независност Косова!

Једини спас да се то не деси је да косметски Срби на барикадама и даље остану, а да неко овде у централној Србији организује грађане, кад већ то „опозиција“ неће или не сме, да се покрене масовна иницијатива, петиција, да се прекину сви преговори са Пришптином, да се проблем са Косметом врати ономе ко је једини меродаван да то решава, Савет безбедености Уједињених Нација, јер по резолуцији 1244 једино су Уједињене Нације меродавне да решавају ситуацију на Космету. Брисел, Европска Уније, Еелекс, немају никакав мандат да решавају косметски проблем.

извор: Небојша dzonson.wordpress

1 reply »

  1. Јован Деретић је јунак нашег доба из нашег народа. Он и Србима и целом свету отвара очи. Многи гледају а не виде и слушају а не чују. За Деретићеве речи сви треба да имамо слуха. Да прихватимо и запамтимо. Бог нам је дао Олгу Луковић – Пјановић, Јована Деретића Бог је тиме показао велику милост српском роду. Љиљана Ћуић

    Свиђа ми се