Балкан

ТОРШИН: Оно што се сада дешава са Србима на Косову личи на геноцид читавог народа


Оно што се сада дешава са Србима на Косову личи на геноцид читавог народа

02.12.2011. – Проширити руску хуманитарну мисију
Русија ће наставити врло пажљиво да прати ситуацију на Косову, изјавио је за Интерфакс први потпредседник Савета Федерације Александар Торшин.

По његовим речима, Русија треба да прошири своје присуство на Балкану. Он је такође истакао да је руско присуство на Балкану потребно проширити у страну отварања хуманитарне мисије на Косову, као и представништва руских невладиних организација. Једна ствар је чинити безакоње, имајући пред собом само Србе, друга је ствар чинити безакоње у присуству странаца, палицама овде баш и не можеш да се размашеш, појаснио је сенатор.
При томе он је подвукао да Русија већ има искуство када су руски парламентарци долазили на Косово и локалне власти су биле приморане да то узму у обзир. Гласност и отвореност, то је врло озбиљна ствар, ако постоји данас трибунал за Србију, пре или касније ће се обавезно појавити трибунал за Косово, и зато треба све видети и све фиксирати, како би се затим све ове чињенице предсатвиле правосуђу, сматра Торшин.

По његовим речима, оно што се сада дешава са Србима на Косову личи на геноцид читавог народа. Он такође сматра да би било врло благовремено и врло корисно отворити на Косову институцију почасног конзула РФ.

извор: vostok.rs

1 reply »

  1. Браћо Руси,
    Па то сте требали урадити давно, давно…
    Плашим се да је сада касно. Али боље икада него никада.

    Свиђа ми се