ВАНРЕДНЕ ВЕСТИ

НЕБОЈША ЈОВИЋ: НИКАКАВ ДОГОВОР КОЈИ МАЛИ КОМПЛЕКСАШ ПОТПИШЕ СА АЛБАНЦИМА, А КОЈИ УГРОЖАВА НАШ ОПСТАНАК НА КОСМЕТУ – Н Е Ћ Е Б И Т И ПРИХВАЋЕН !!!


НИСУ ПРОБЛЕМ БАРИКАДЕ ВЕЋ ИНСТАЛИРАЊЕ „НЕЗАВИСНОГ КОСОВА“!!!

02.12.2011.  23:26

NEBOJSA

На вест о постигнутом „договору“ Тахири – Стефановић реаговали су Срби са Косова и Метохије захтевом да се организује референдум, као њихово право загарантовано Уставом, највишим правним актом Србије, а да би се изјаснили да хоће да остану да живе у својој држави Србији, јер „немају разлога да се одцепе или припајају било коме“. 

Поруку преговарачима послао је и Небојша Јовић, председник Српског националног већа за Косовску Митровицу: 

„Многи питају вечерас да ли је договор за прелазе постигнут.
Поручујем: НИКАКАВ ДОГОВОР КОЈИ МАЛИ КОМПЛЕКСАШ ПОТПИШЕ СА АЛБАНЦИМА, А КОЈИ УГРОЖАВА НАШ ОПСТАНАК НА КОСМЕТУ – Н Е Ћ Е  Б И Т И  ПРИХВАЋЕН !!! Па нека председник и министар војни пошаље „кобре“ да нас уклоне са барикада. ЈЕР, НИЈЕ ПРОБЛЕМ НАСТАО ЗБОГ БАРИКАДА, ВЕЋ ЗБОГ ПОКУШАЈА ИНСТАЛИРАЊА ИНСТИТУЦИЈА „НЕЗАВИСНОГ КОСОВА“!!!
Позив г. Тадића да Срби напусте барикаде је кукавички, погрешан и национално штетан. 

Кукавички, јер је председник овако важну и погубну одлуку морао да саопшти свом народу гледајући га у очи – а не из кабинета.
Погрешан, јер проблем није настао због барикада, већ због покушаја насилног успостављања институција „независног Косова“ на северу, ТАКО ДА, ИСТОГ МОМЕНТА КАДА СЕ АЛБАНСКИ ЦАРИНИЦИ ПОВУКУ СА СЕВЕРА БАРИКАДЕ ПРЕСТАЈУ ДА ПОСТОЈЕ.
Национално штетан, јер се повлачењем са барикада пристаје на успостављање монструм-државе на северу, тако да председников позив заправо гласи: „Срби, омогућите успостављање институција „независног Косова“ на северу (чиме се противуставно одриче државне територије) како би Србија добила „европску будућност“.“

ПОРУКА СРБА КОЈИ ЖИВЕ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ ЈЕ ЈАСНА.

ПАМЕТНОМ ЧОВЕКУ ДОСТА.

САЧЕКАЋЕМО ОПТУЖНИЦЕ ЗА ИЗДАЈУ СРБИЈЕ…

И РЕФЕРЕНДУМ И КОНАЧНИ КРАЈ ОВОГ АНЕСТЕЗИРАНОГ ЛУДИЛА ГДЕ НАС ЈЕ ДОВЕЛА ОВА ВЛАСТ КОЈА ЈЕ ВЛАДАЛА НАРОДОМ УМЕСТО ДА МУ СЛУЖИ…

И БИЋЕ ОЛУЈА – АЛИ НЕ СРБИМА НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ И НЕ СРБИМА У СРБИЈИ – ВЕЋ ОНИМА КОЈЕ НИШТА БАШ НЕ ЗАНИМА САМО ЊИХОВ ШИЗОФРЕНИ БРОЈ ЧЛАНОВА СТРАНАКА (ЈЕР СУ ТИ ПАРТИЈАШИ САМО БРОЈЕВИ И ТАКО СЕ РАЧУНАЈУ А И ДРУГЕ ТАКО ТРЕТИРАЈУ) И ВЛАСТ…
ИМА ОВА СРБИЈА ЈОШ СНАГЕ И ВОЉЕ ДА СЕ САБЕРЕ И ОКУПИ, ЗА ЖИВОТ ДОСТОЈАН ЧОВЕКА, ЗА ОЧУВАЊЕ СРБСКЕ ВЕРЕ, ЈЕЗИКА, НАСЛЕЂА, И ИСПРАВИ ГРЕШКЕ ИСТОРИЈЕ КОЈЕ СУ ПИСАЛЕ ПРОДАТЕ ДУШЕ ЗА СИТНЕ ПАРЕ…  

Б. Диковић

9 replies »

 1. Где си Дачко, шта чекаш, не да ти коферче! Можда си ти један од оних што их је Ангела Анаконда донела на списку у Београд!

  Свиђа ми се

 2. Жути слепци, зар мисле по ко зна који пут да насамаре Србе?

  Пих!

  FBReporter: Борко у Бриселу потписао споразум о међудржавним границама! Доказ је енглеска верзија документа коју дајем на увид!

  децембар 4, 2011 — Небојша

  Ово што је Борко потписао у име Председника Србије Бориса Тадића и владе Србије, класична је криминална превара и издаја српских националних интереса! Издаја Косова и Метохије! То је противуставни криминални акт тренутно важећег Устава Србије! Овај документ такође је противан резолуцији УН-а 1244 која је једини меродавни документ за решавање проблема око КиМ у овом детаљу! Да би садржајно открили ово криминално дело, потребно је имати енглеску верзију документа којег је Борко потписао, а не слушати намерно погрешне интерпретације постигнутог споразума од стране Тадићевог режима, као и самог Тадића! Актери ове издаје требају под хитно да се кривично изпроцесуирају!
  Да би нашли било шта на интернету, неки документ… потребно је само да знате како да претражујете преко гогле претраживача, кључним речима и фразама, или на српском или на енглеском језику, у зависности шта тражите. Дакле, ако солидно познајете енглески, утолико боље за овај наш случај око КиМ-а.

  Документ постигнутог споразуме у Бриселу, скинуо сам са сајта Савета Европске Уније (Council of the European Union), он је једино меродаван за тумачење, будући да је ЕУ спонзот овог споразума, једино је битно њихово тумачење соразума, а не Тадићево или Борково прилагођено „њиховим потребама”, без да јавност целе Србије има увид у оригиналан документ. Укуцајте у гогле претраживачу следеће: „Eu facilitaded dialogue” Agrement on IBM Brussels. 2 December 2011„ и наићи ћете на више линкова који вас воде до оригиналне верзије докумемта чији је садржај поднет доле.

  Извор: Council of the European Union ( Савет Европске Уније):
  http://www.consilium.europa.eu/

  Преузмите издајнички документ, верзију на енглеском језику, који је потписао Борко Стефановић:
  EU facilitated dialogue: Agreement on IBM Brussels, 2 December 2011 (Pdf)
  EU facilitated dialogue: Agreement on IBM Brussels, 2 December 2011 (Word 2003)

  Ево шта пише у енглеској верзији документа потписаног споразума:

  ”COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION

  Brussels, 2 December 2011
  18095/11
  PRESSE 473

  EU facilitated dialogue: Agreement on IBM Brussels, 2 December 2011

  The eighth meeting of the dialogue foreseen in UN General Assembly Resolution 64/298 was held with the facilitation of the EU on 30 November and 1-2 December, in Brussels. The meeting was chaired by the EU facilitator, Mr. Robert Cooper. Dr. Tahiri led the Kosovo delegation and Mr. Stefanovic led the Serbian delegation.

  The meeting built on the discussions from the previous meetings, held on 8-9 March, 28

  March, 15 April, 17-18 May, 2 July, 2 September and 21-22 November, as well as on work conducted by technical working groups.

  Having in mind that the parties will be required to gradually harmonise their legislation with the EU acquis, the parties reached an agreement on the EU developed concept of integrated management for crossing points (IBM). This means that the parties will gradually set up the joint, integrated, single and secure posts at all their common crossing points. EULEX will be present in line with its mandate. The IBM concept will be gradually implemented as soon as practically possible.

  The parties had a substantive discussion on the issue of effective and inclusive regional cooperation on which some good progress was achieved. They will revert to this at their next meeting.

  The parties also followed-up on discussions held in previous meetings, including on telecommunications and energy.

  Considering the importance of implementation the parties reviewed the implementation process of previously reached agreements. The expectation is that there will be full implementation of the freedom of movement agreement as of 26 December 2011, resulting in free travel for everyone. Furthermore, and in line with the agreement on civil registry, the parties will start copying documents on 5 December 2011.

  Contacts will continue over the next days on the issues under discussion.

  P R E S S
  R u e d e l a L o i 1 7 5 B – 1 0 4 8 B R U S S E L S T e l . : + 3 2 ( 0 ) 2 2 8 1 6 3 1 9 F a x : + 3 2 ( 0 ) 2 2 8 1 8 0 2 6
  press.office@consilium.europa.eu http://www.consilium.europa.eu/Newsroom
  18095/11 1 EN

  У међународно-правним документима, све мора да буде кристално јасно и недвосмислено, битан је сваки зарез, тачка, а камоли речи, реченице, зато када се нешто потписује треба строго водити рачуна о свему овоме, јер документ ће да тумачи тзв. „међународна заједница”, а не Тадић и Борко Стефановић! У овој енглеској верзији, има једна смишљена замка од стране представника ЕУ који је надгледао овај споразум, која као „уступак” треба послужити Тадићевом режиму да све ово представља као да тобоже „нисмо признали независност Косова”, то је следеће, оно што сам осенчао у тексту документа:

  „Having in mind that the parties will be required to gradually harmonise their legislation with the EU acquis, the parties reached an agreement on the EU developed concept of integrated management for crossing points (IBM).”

  Превод:

  „Имајући у виду да ће стране бити у обавези да постепено хармонизују своје законодавство са правним тековинама ЕУ, стране су постигле споразум на бази ЕУ развојног концепта интегрисаног управљања прелазима (ИБМ).”

  Међутим, када се погледа тачан значај и превод скраћенице „ИБМ” (IBM – Integrated Border Management) добија се овај превод:

  Интегрисано Управљање Границом ( Border=граница, а не „административни прелаз”).

  Друго, ово „crossing points” не значи егзактно „административни прелази”, већ уопштено, „прелази”. Нема ту сад:

  „мисли се на то”

  , јер као што смо већ рекли, да се документ не би тумачио двосмислено, он треба бити јасан, и да се мислило на „административне прелазе” требало је употребити енглеску реч за „административни”=„administrative”, односно „административни прелази” и онда добијамо следеће:

  „administrative crossing points”=„административних граничних прелаза”

  Што ће рећи да у целом документу нема речи:

  „administrative” нити „ или ”administrative crossing points„!!

  Тек када би ове речи биле унешене у документ, онда би квислинзи могли да причају ”административни прелази„, мада ни то не би био тачан и егзактан превод за:

  ”IBM – Integrated Border Management„
  ”Integrated„=Интегрисано,
  ”Border Management„=Управљање Границом.

  Тако да је егзактан превод:
  ”Интегрисано Управљање Границом„.

  Наравно, зато је и ово:

  ”EU developed concept of integrated management for crossing points (IBM).„

  Смишљен уступак Тадићу, да би косметске Србе, све Србе, превео жедне преко воде, па кад за неколико месеци схвате да су преварени, онда би се рекло:

  ”То је реалност„ … ”нећемо ваљда против целог света„ … ”нужан је компромис…„

  Свакако да је овако смишљена манипулација и лаж невешта, ни у обданишту не би могла да прође, само наглашавам излизану и потрошену манипулантску шему режима, јер све унапред знамо шта ће да кажу.

  Зато порука косметским Србима је да не прихвате овај споразум о Интегрисаном Управљању Границом, јер наћи ће се у шиптарском ”дворишту„, треба да остану на барикадама!
  ”.

  Свиђа ми се

 3. ko jos moze da veruje kompleksasu i tacicu u cije ime bilo sta dogovaraju .srbija je okupirana odavno .kosovo ako uspeju da odcepe tu je odmah i vojvodina a onda ni srbije ne treba biti.kakva evropa i sranja evo dokle nas dovede evropa i put ka evropi jednu jedinu dobru stvar za srbiju nije uradila i nikad nece .jednom moramo reci ama ljudi dosta .a do izbora ako prezivimo ali mislim da ovi nasi dupelizci evropski ni tako nemogu otici.svi znamo kako su dosli .

  Свиђа ми се

 4. УСТАЈТЕ СВИ!!
  ШТА СРБИ ЧЕКАТЕ! ДА ДОЂУ НАЦИСТИ И ФАШИСТИ И ДО ВАШИХ КУЋА, А ДОЋИ ЋЕ!!!
  ИЗДАЈНИЧКА БАГРО ТАДИЋЕВСКА, ДОЋИ ЋЕ И ВАМА КРАЈ!!
  СА ВАМА ЋЕМО У БАЈБУКАНЕ И ПРДЕКАНЕ!!!
  ГАДИТЕ МИ СЕ!!!!!!!

  Свиђа ми се

 5. Господе спаси и сачувај много страдални српски народ на Косову и Метохији али и у Србији и у расејању !

  Свиђа ми се

 6. СВАКА ЧАСТ БРАТЕ И БРАТСКИ ПОЗДРАВ ЗА СВЕ ПРАВЕ СРБЕ КОЈИ ПОШТУЈУ СВЕ СРБСКЕ ЗАПОВЕСТИ,А ПОГОТОВО; НЕ ДАЈ ДА ОТИМАЈУ СРБИНОВО!!!

  Свиђа ми се