ВАНРЕДНЕ ВЕСТИ

„Овај споразум се односи на сарадњу између „две државе“, у складу са европским међудржавним управљањем границом између две земље и његовим прихватањем Србија је практично признала „међудржавне границе“ са Косовом“, тврди се у саопштењу. ..


03.12.2011 20:24 ТАНЈУГ

Договорено интегрисано управљање „границом

ПРИШTИНА – Лажна косовска влада саопштила је да је у Бриселу постигнут споразум о “ интегрисаном управљању границом“, у складу са лажним  Уставом лажне државе Косова и у складу са Уговором из Лисабона, правом и критеријумима ЕУ.

“Овај споразум се односи на сарадњу између две „државе“, у складу са европским међудржавним управљањем границом између две земље и његовим прихватањем Србија је практично признала „међудржавне границе“ са Косовом“, тврди се у саопштењу.

У Приштини истичу да је најновија рунда дијалога у Бриселу резултирала и напретком у погледу спровођења споразума постигнутих на претходним рундама. Према тврдњама лажне косовске владе, договор Београда и Приштине о матичним књигама почеће да се спроводи у понедељак 5. децембра, а о слободи кретања 26. децембра.

У саопштењу лажне косовске владе се наводи да у најновијем кругу дијалога није дошло до решења о питањима регионалне сарадње, телекомуникација и енергетике зато што је, како се наводи, српска страна покушала да предложи решења која нису у складу са реалношћу на Косову као и у супротности са европским принципима. (Напомена ФБР редакција, овај текст је оригинални чланак агенције Танјуг и пренешен је у изворном стању, осим делова који необјективно потенцирају „државни статус“ Косова, те су исти редакцијски исправљени и овде обележени плавом бојом)