ДЕШАВА СЕ...

НА КИМ РАДИЈУ ВЕСТ О ИЗДАВАЊУ НОВИХ ВОЗАЧКИХ ДОЗВОЛА ЗА СРБЕ НА КиМ!


08.12.2011 – 16:37 – Услови Србима за возачке дозволе Косова
Извор: Радио КИМ | Срби на Косову од данас могу да предају захтев за добијање косовске возачке дозволе, сазнаје КИМ радио у МУП-у Косова.

nove vozacke

„Заменик министра унутрашњих послова Косова“ Саша Рашић, КИМ радију је казао, да су до сада косовске возачке дозволе могли да изваде само они који су возачки испит положили пре 1999. године. Према његовим речима, МУП Косова је припремио уредбу која је прослеђена надлежним центрима у којима ће косовске возачке дозволе од данас моћи да изваде и они који су возачке испите на Косову положили и после 1999. године.
“Центрима су достављена сва упутства за издавање возачких дозвола. Уредили смо да сви који су возачки испит положили после 1999. године, могу да поднесу апликације за њихову израду, како не би имали проблеме”, рекао је Рашић.
Према Рашићевим речима косовска возачка дозвола моћи ће да се извади на основу увида и копије важеће косовске личне карте и возачке дозволе издате од стране МУП-а Србије или било које друге државе.
“Том приликом наплаћиваће се само такса у износу од 15 евра”, казао је Рашић и истакао да ће због велике заинтересованости у Лапљем Селу ускоро бити отворен центар у коме ће моћи да се предају захтеви.
Истакао је да замена возачких дозвола није везана за пререгистрацију возила, као и да не постоји рок до када се морају извадити.
Рашић је казао и да се рок за пререгистрацију возила, која имају старе таблице МУП-а Србије са почетним словима градова на Косову, неће продужавати, тако да ће после 31. децембра оне највероватније бити одузимане.